Sıfır noktaya destek ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Hassa´da askerle buluştu

SİYASET 10.04.2018 10:59:55 0
Sıfır noktaya destek ziyareti

Akın Bodur

CHP´nin dış politikadan sorumlu genel başkan yardımcısı Özturk Yılmaz, Hatay´da sınırdaki askeri birliklere moral ziyareti yaptı, partisinin il ve Hassa ile Kırıkhan ilçe örgütlerini ziyaret edip, açıklama yaptı ve değerlendirmede bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz´ın ziyaretlerine Hatay Milletvekilleri Birol Ertem ve Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, ilçe başkanları ve yöneticileri de katıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özturk Yılmaz, Suriye´nin Afrin bölgesine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatının başladığı noktalar arasında bulunan Hassa sınırındaki Koruhöyük mahallesindeki Sakız Karakolunda mehmetçikle bir araya geldi ve 'Yanınızdayız' mesajı verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, teröre ve ülkemize yönelik her türlü tehdidin önlenmesinde ordumuzun yanında ve sonuna kadar destekçisi olduklarını ifade etti. Partisinin sınırın sıfır noktasında birlik ve beraberlik mesajı verdiğini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Culha da, ülkenin her yerinde, can ve mal güvenliğini sağlayan askerlerin, morallerinin her zaman yüksek tutulması gerektiğini belirtti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, partisinin Antakya´daki Hatay il örgütü ile Hassa ve Kırıkhan ilçe örgütlerini ziyaret edip, yönetici ve üyelerle sohbet etti, bölge hakkında bilgi aldı ve Kırıkhan´da genişletilmiş toplantıya katıldı. Kırıkhan´da CHP´nin düzenlediği genişletilmiş toplantıda CHP´nin Kırıkhanlı PM Üyesi Gülçin Erdem Timur da katıldı. toplantıda, CHP´nin 2019 yılındaki hedefleri anlatıldı, bu hedeflere ulaşmak için yapılan ve planlanan çalışmalar ele alındı.

TSK: Zeytin Dalı, başarıyla devam ediyor
Genelkurmay Başkanlığı da internet sitesinden yaptığı açıklamada, Zeytin dalı Harekatına ilişkin bilgi notunu paylaştı. TSK´nın bilgi notunda, 'Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye´nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ´a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00´dan itibaren Zeytin Dalı Harekâtı başlatılmıştır. Harekât, tarihimiz ve kültürümüz gereği harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alınmaktadır. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3991 olmuştur. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 52 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 232 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından 18 Mart 2018 tarihi itibariyle kontrol altına alınan Afrin´de mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyetleri sürdürülmektedir. Harekât kapsamında bugüne kadar 102 adet mayın ve 739 adet EYP tespit edilerek imha edilmiştir. Zeytin Dalı Harekâtı başarıyla devam etmektedir. Zeytin Dalı Harekâtı bölgede barış ve istikrarı sağlamak üzere tüm teröristlere karşı, ahlaki değerler ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, millî birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta FETÖ/PDY/PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini, yurt içi ve yurt dışında kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararlılığındadır' ifadesine yer verdi.

Sınırda 657 kişi yakalandı
TSK´nın internet sitesinde, 'Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından 07 Nisan 2018 tarihinde, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 656 şahıs ve Türkiye´den Suriye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan bir şahıs yakalanmıştır' görüşü de yer aldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23