“Sığınmacılar sınırlar arasına hapsedildi”

Nalbant ve Eşiyok, Yunanistan ve Bulgaristan´ın sınırlarda yoğunlaştırdığı önlemler nedeniyle çoğu Suriyeli ve Afganlı olan mültecinin kış koşullarında sınırlar arasında hapsedildiği tehlikelere dikkat çekti.

SİYASET 10.03.2020 11:54:50 0
“Sığınmacılar sınırlar arasına hapsedildi”

İskenderun/SES

HDP Hatay İl Eş Başkanları Kerem Nalbant ile Aysel Eşiyok, Hatay´dan başlayan sığınmacı yolculuğunun adeta AB´ye yönelik bir şantaj ve tehdit aracı haline getirilmesiyle ilgili endişelerini dile getirerek, iktidarı ´muhacir ve Ensar´ politikasının ‘muhacir ve simsar politikasına´ dönüştürmekle eleştirdi, sığınmacıların ülkelerin sınırları arasında yaşadığı tutsaklığa dikkat çekti.
İktidarın mülteci politikası ve yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği yazılı açıklamada Eşiyok ve Nalbant, 9 yılı aşkın Suriye´ye yapılan uluslararası müdahaleden kaynaklandığını ifade ettiği iç savaştan dolayı milyonlarca insanın yerinden yurdundan göç ederek, başta Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Iran gibi komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldıklarını, İdlib´de yaşanan kayıplar sonrasında ise sığınmacıların durumunun koza dönüştürüldüğünü belirtti.
AB´ye yönelik şantaj ve tehdit aracı haline getirilen mültecilerin bu tehlikeli yolculuğunda başlarına gelen ve gelecek olası ölümlerden iktidarın sorumluluğuna dikkat çekilen yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “İstanbul´un çeşitli bölgelerinden özellikle karayolu ile mülteciler sınır kapılarına taşındı ve insan ticareti yapan aracılar devreye girdi. Mülteciler gerek kara gerekse deniz yolu ile son derece sağlıksız ve tehlikeli koşullarda Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarına yönelmeye başladı. Yunanistan ve Bulgaristan´ın sınırlarda yoğunlaştırdığı önlemler nedeniyle çoğu Suriyeli ve Afganlı olan mülteciler kış koşullarında sınırlar arasında hapis edilmiştir. AB´ye yönelik şantaj ve tehdit aracı haline getirilen mültecilerin bu tehlikeli yolculuğunda başlarına gelen ve gelecek olası ölümlerden sorumlu AKP iktidarıdır. HDP Hatay il örgütü olarak soruyoruz dün mültecilere yönelik muhacir ve Ensar olan politikanız ne oldu da birden muhacir ve simsar politikasına dönüştü?”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04