'Şiir yaşam biçimim'

Lise öğrencisi Elif Rana, 74 şiirle ilk kitabını çıkardı

GÜNCEL 31.10.2019 10:24:17 0

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun´da 16 yaşındaki lise öğrencisi Elif Rana, 8 yaşından beri kaleme aldığı şiirlerinin bir bölümünü 'Elif Rana Biçere' adlı kitapta yayımladı.Kitap Otağı Yayınevinden çıkan 'Elif Rana Biçere' adlı şiir kitabında 74 şiir yer alıyor. Şiiri hayatıyla özdeşleştirdiğini anlatan Elif Rana, 'Şu anda hayata dair hislerimi karşılaşan şey, şiir' değerlendirmesini yaptı.
Evimiz İskenderun Süpürge derneği ve Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneğinin işbirliğiyle yapılan geleneksel çarşamba sohbetinin konuğu olan 16 yaşındaki lise öğrencisi Elif Rana, şiirin; ses, müzik gibi hayatta kendisine yol açmanın bir aracı olarak gördüğünü, bunun bir başkası için daha farklı bir araç olabileceğini belirtti. kendisi ve başkalarına karşı hırçın bir çocukluk döneminin olduğunu, şiir yazmaya da 8 yaşında başladığını ve hiç bırakmadığını anlatan Elif Rana, bir derste verilen proje ve sonrasında katıldığı kursta okuduğu şiirle daha çok yoğunlaşıp, şiirle buluştuğunu söyledi. Elif Rana, 'Sanatın ve sanatçının görevi, insanların taktığı gözlükleri çıkarmasına katkı sunması ve farkındalık yaratma çabasıdır. Ben de şiirde bunu yapmak istiyorum. Ben şiirde hayatın içini ve o ahengi gördüm. kendimi aradığım ve bulduğum alan şiir oldu. İnsanlar, gençler de bence öyle yapmalı. Şiirin insan içindeki duyguları açığa çıkaran bir yanı var. Şiir aslında bir tedavi biçimi. Ben bunu böyle kavrıyorum ve meslek hayatımı bunun üzerine inşa etmeyi düşünüyorum' değerlendirmesini yaptı.
Basımı yapılmayan dört-beş kitaplık şiirlerinin daha olduğunu belirten ve söyleşide basılmayan şiirleri ile 'Elif Rana Biçere' kitabındaki şiirlerden okuyan Elif Rana, rüyalarında şiir gördüğünü, ilk dizelerini yazmasının ardından gerisini kolaylıkla getirebildiğini ifade etti. Şiirlerini kesin bir ifadeyle bitirmediğini anlatan Elif Rana, 'Bilinçaltında bir yerde toplanıyor ve aslında habersiz bir şekilde bira anda dökülmeye başlıyor. Belki de şiirin gizemi buradan geliyor. Kaleme aldığım şiirlerimde değişen dünyayı, tanıklıkları, gençliği, sevgiyi, insanlara gösterilmesi gerektiğini düşündüğüm şeyleri ifade ediyorum. İçinde bulunduğumuz yaş ve dönemi de kaleme almak gerektiğine inanıyorum. Çünkü yarın yoğunluklarımız değişecektir. Ve edebiyat, şiir, hep büyükler, erkeklerin üzerine dönmemeli. Küçüklerin, gençlerin, kadınların da söyleyecekleri olmalıdır' diye konuştu. 'Hayatta kaybedenlerden mi yoksa bu yolda devam edenlerden mi olunacak?' diyen ve insanların buna karar vermesi gerektiğini ifade eden Elif Rana, pişman olmayı ve hata yapmayı göze alarak yola çıktığını belirtti ve 'Ama şimdi buradayım' dedi. İyi bir üniversite eğitimi almak için birinci önceliğinin dersleri olduğunu anlatan lise öğrencisi Elif Rana, geçtiğimiz haftalarda yayınlanan 'Elif Rana Biçere' kitabının kendisine büyük oranda güz kazandırdığını, bölük pörçük ve yıkıcı şeylerin yapıcı şekle dönüşebileceğin, yıkım arasından sıyrılmanın önemli olduğunu ortaya gösterdiğini ifade etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23