“Sıkıntılar elele aşılacak”

Belediye Başkanı İbrahim Gül: El ele verip yaşadığımız sıkıntıları, hep birlikte aşacağız.

HATAY 16.10.2020 10:20:27 0
“Sıkıntılar elele aşılacak”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, yangın felaketinin yaşandığı bölgelerde incelemede bulundu.

Petek Sitesi, Çağan Evler, TOKİ, İssume ve yangının etkili olduğu alanlarda incelemede bulunan, yangından zarar gören vatandaşlar ve esnafla bir araya gelerek yaraların bir an önce sarılacağının sözünü veren Savaş ve Gül, ilk etapta evleri tamamen yanan vatandaşların önceliği olduğunu ve Hatay Valiliği öncülüğünde çalışmalara başlandığını dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş; “Hatay´ımıza geçmiş olsun. Gerçekten de çok büyük bir bela ile karşılaştık. Çok şükür bu beladan ufak sıyrıklarla kurtulmuş olduk. Bazı fabrikalarda ve evlerimizde hasarlar oldu. Ormanlarımız yandı ve ormanlarımızın içindeki canlıları kaybettik ama insanlarımıza çok şükür hiçbir şey olmadı. İnsanlarımız ile birlikte besledikleri hayvanları da kurtardık. Yangın şu anda tamamen söndü. Yangının söndükten sonra yaralarımızı sarmamız için gerek Valiliğimiz ve biz koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Öncelikle Valiliğimiz olmak üzere büyükşehir ve diğer belediyelerimiz de ellerinden geleni yapacaklardır. Hemşehrilerimizin bu mağduriyetini minumum seviyeye çekmeye gayret edeceğiz. Hepimize geçmiş olsun. Bundan sonraki süreç içerisinde gerek ülkemizin gerekse şehrimizin karışması için yapılan sabotajlara karşı hepimizin uyanık olması lazım. Şehrimizin ve ülkemizin bütünlüğünü bozmaya çalışan herkese karşı dimdik ayakta birbirimize sarılarak duruşumuzu devam ettirerek ülkemize ve Hatay´ımız üzerinde emelleri olanlara karşı duruşumuzla bütün bu sıkıntıları gidereceğimize hep birlikte inanlım. Bundan sonraki süreç içinde de birbirimize sarılmaya devam edelim. İnşallah bu sıkıntılı günleri hızlı bir şekilde aşacağız” dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Gül de yangın sonrası yapılacak çalışmaları ve yaraların sarılmasının telaşı içerisinde olduklarını böyledi. Başkan Gül, şunları kaydetti: “Cuma günü 06:30´da başlayan ve 33 – 34 saat sürerek tahrip gücü canımızı yakan bir yangından geriye kalan enkaz ortada. İnşallah elbirliğiyle valiliğimiz, büyükşehirimiz, kaymakamlığımız ve belediyemizin işbirliğiyle vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz. İlk yapacağımız önceliğimiz zarar gören 223 hanemizin tadilat ve tamiri olacak. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş´ın destek ziyareti bizlere büyük bir moral oldu. El ele verip en kısa sürede bu sıkıntıları, hep birlikte aşacağız.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04