Sıkıntılar, sistemsel sorundan

24 Haziran seçimlerinde Hatay Milletvekili seçilen Türkiye İşçi Partili (TİP) Barış Atay Mengüllüoğlu, Antakya, Defne ve Samandağ´ının ardından İskenderun ve Arsuz´da da ziyaretlerde bulundu; yöre halkıyla sohbet edip, sorun ve istekl

SİYASET 20.08.2019 12:01:19 0
Sıkıntılar, sistemsel sorundan

Akın Bodur/İskenderun

 Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, HDP listesinden Hatay Milletvekili seçilmiş, daha sonra partisine geçiş yapmıştı.
Arsuz´un Hatun, Şarkkonak ve Nardüzü mahallelerinde halk toplantısı, İskenderun´da da ziyaretlerde bulunan Hatay Milletvekili Mengüllüoğlu, halkın genel iktidarda bulunan AKP´nin uygulamalarından, yerel iktidarda olan CHP´nin uygulamalarından şikayette bulunmasına karşı mahalle örgütlenmesi ve oluşacak bu yapı üzerinden sorunların çözümünün daha hızlı ve sağlıklı olabileceğini ifade etti.
Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu ile görüşüp, sıkıntı ve sorunlarını aktaran ve çözüm için katkı isteyen Arsuz yöresi sakinleri, 'Nasılsınız?' sorusu üzerine 'İyi dersek iyi oluyor muyuz? Biz vatandaş olarak iyi değiliz' değerlendirmesini yaptı. Arsuz´un Şarkkonak mahallesinde yöre sakinleri, Arsuz Belediyesinin hizmet yapmamasını eleştirdi, 'Yaz sıcağında toplar nedeniyle kapı-pencere kapalı oturmak zorunda kalıyoruz. Belediye ´para yok´ diyor ve sabredilmesini öneriyor. Ama toz sıkıntı yaratıyor. Çocuklar toz nedeniyle hasta oluyor ve iki haftada iyileşemiyor. Sadece ´para yok. Olunca yapacağız´ diyorlar ve ne zaman yapacaklarının gününü vermiyorlar' diye konuştu. Aynı sakinler, 'Daha önce Türkiye´de en ucuz suyu içiyorduk, Hatay´ın büyükşehir olması üzerine durum değişti ve şimdi en pahalı suyu biz içmeye başladık' dedi. Arsuz´un Şarkkonak mahallesinde yaşayan yöre halkı, Arsuz Belediyesinden yeterli hizmeti alamadıklarını anlatarak, mahallelerinin Arsuz´dan alınıp, karaağaç bölgesinin bütün olarak ya ilçe yapılmasını veya İskenderun´a bağlanmasını istediklerini de kaydetti.

'Belediyeden hizmet alamıyoruz'
Yöre halkının şikayeti üzerine halkın bulunduğu yerde iktidarlardan şikayetçi olduğunu, genel iktidarda olan AKP ile Hatay ve Arsuz´da yerel iktidarda bulunan CHP´nin hizmet ve uygulamalarından şikayetçi olduğunu ifade eden milletvekili Mengüllüoğlu da bunun doğal bir sonuç olduğunu anlattı ve mahalle ve ilçelerde ´halk meclisleri´ kurulmasını önerdi. Mengüllüoğlu, 'Komiteleri oluşturun ve sorunları ilgili yerlere iletirin. Ben de kurulacak komitelerle sürekli irtibat halinde olurum, onlarla sık sık görüşerek, sorunların çözümüne yönelik çaba harcarım. Bu komiteler bütün mahallelerde oluşturulursa, daha sonra mahalleler arası komiteler kurularak, lokal sorunlar gibi yöre sorunları da aktarılır ve hızlı bir şekilde çözüme katkı sunabilir. bu yolla daha sağlıklı çözümler getirilebilinir. Yaşanan sıkıntıların ardında sistemsel bir sorun var. Bu sistemsel sıkıntının çözülmesi gerekir. Bu bir siyaset meselesidir ve çözümü için Meclis´te çoğunluk gerektirir' değerlendirmesini yaptı.

Mengüllüoğlu: Seçenek yaratmaya çalışıyoruz
Türkiye İşçi Partisi (TİP) olarak ülke siyasetinde bir seçenek yaratmaya çalıştıklarını anlatan Hatay Milletvekili Mengüllüoğlu, 'TİP olarak hedefimiz, halkın önünde var olan seçeneklerden başka seçenek yaratmaya çalışmak' dedi.

Suriye´de savaş ne zaman biter?
Suriye´de yaşananları değerlendiren ve Suriye´de sıcak savaşın İdlip´te sıkışmış durumda olduğunu belirten Barış Atay Mengüllüoğlu, 'Suriye savaşı, İdlip cephesinin kapanmasıyla bitecek. Daha sonrası masa başında konuşulur. masa başında kimler olur şimdiden onu söylemek biraz güç, çünkü orayı belerleyen çok etken var' diye konuştu. Reyhanlı´da yaşananların radikal grupların o bölgede bulunduğu anlamını getirebileceğini anlatan milletvekili Mengüllüoğlu, Suriyeli sığınmacıların da ülkeler arasında Suriye siyasetinin pazarlık unsuru olarak kullanıldığını söyledi. Uluslararası hukukun, Suriye´de olduğu gibi savaştan kaçanların ülkeye alınması zorunluluğunu getirdiğini anlatan Mengüllüoğlu, 'Uluslararası hkuk böyle bir zorunluluk getiriyor ama bunun da koşulları var. Bunların barınabileceği kampların olması, kurulması lazım. Kampların olmaması, mültecilerin suçu değil. Mülteciler için birincil koşul, savaşın bitmesi ve ülkelerine gitmeleridir, ama geri dönmek istemeyenlerin burada yaşama , kalma hakkı da var. Ama mülteciler arasına saklanmış cihatçılar var. Bunlara izin verilmemeli. para için evlerini bunlara kiraya verenler varsa, bunlar engellenmeli. Ama bunların ne düşündüklerini de anlamaya çalışılmalı. Entegrasyonun sağlanması için bu şart. Suriyelilerle ilgili aklı selim hareket edip, ona göre davranmalıyız' değerlendirmesinde bulundu. Emeklilikte yaşa takılanlar, asgari ücretin az olması, emeklilere intibak yasasının uygulanması, emeklinin asgari ücretten daha az maaş almaması konusunu takip ettiklerini anlatan Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, ülkede en büyük sorunun ekonomi, insanların maaşının az olması olduğunu da ifade etti. Milletvekili Mengüllüoğlu, gazetemizi de ziyaret ederek, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00