'Sıkıntılı süreci atlatmak üzereyiz'

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kırıkhan´da düzenlenen “Muhtarlarla Buluşma” toplantısına katıldı.

GÜNCEL 27.12.2018 10:14:54 0

Antakya/SES

Kırıkhan Öğretmenevinde düzenlenen toplantı, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu´nun kentle ilgili yaptığı sunumla başladı. Toplantıya misafir olarak katılan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da vali Doğan´ın görevine başlaması sonrası ilçeleri dolaştığını ifade etti.

'Hatay, Suriye krizini yönetirken katma değer üreten şehir'
Hatay Valiliğinden yapılan açıkamaya göre, toplantıların tanışma vesilesi olduğunu ifade eden vali Doğan, şunları söyledi: 'Beyazid-i Bestami Hazretlerinin topraklarında olmaktan gurur duyuyorum. Bir taraftan ilçeleri tanıyoruz, bir taraftan kumu kurumlarının yürüyen işlerini takip ediyoruz, bir taraftan da Afrin bölgesindeki faaliyetleri düzenliyoruz. Bu coğrafya çok kıymetli Medeniyetlerin beşiği bin yıldır her dinden ve mezhepten insanlar bu topraklarda huzur içinde yaşamışlar. Gerek Fırat Kalkanı gerekse Zeytindalı Harekatı olsun kontrol altına alınan bölgelerde güvenlik anlamında yaptığımız çalışmaların yanı sıra altyapı anlamında yaptığımız çalışmaların yanı sıra diğer sektörler anlamında ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Basından da takip ettiğiniz gibi Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda yapılan hazırlıklarla Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı kurşun sıkan terör örgütlerine karşı birtakım operasyonlar planlanmaktadır. 2011 yılında Suriye´de çıkan krizden etkilenen illerden birisi de Hatay´dır. Bu kadar Suriyeli misafire ev sahipliği yapıyor ve günlük hayatına da devam ediyor. Bu büyük bir meziyettir. Hatay, Suriye krizini yönetirken ayakta durabilen, aynı zamanda bu ülke için katma değer üretebilen bir şehirdir. Bu bizim ne kadar büyük bir millet olduğumuzun da göstergesidir. Ülke olarak ekonomik anlamda güçlü hale gelirsek hem kendi milletimize hem de gönül coğrafyamızda bulunan bu insanlara yardımcı oluruz. Fedakarca çalışmamız gerekiyor. Tarımıyla, ekonomisiyle turizmiyle çok büyük bir potansiyele sahip Türkiye giderek büyüyecek ve güçlenecektir. Bu milletin feraseti gerçekten de yüksektir. En kritik zamanlarda bu milletin nasıl birbirine kenetlenerek zor zamanları atlattığını hep birlikte görüyoruz. Bu sıkıntılı süreci de hep birlikte atlatmak üzereyiz. Kırıkhan için neler yapmamız lazım? Nasıl yapmamız lazım? Kırıkhan´ın sorunlarını burada hep birlikte konuşarak çözüm üretmek için kurum müdür arkadaşlarımızla birlikte huzurunuza geldik.'
Muhtarların mahallelerinin ihtiyaçlarını ve taleplerini ilettiği toplantıda, sorun ve talepleri dinleyen vali Doğan, kısa sürede halledilebilecek sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimat verdi. Doğan, 'Eskiden beri devam eden bir takım sorunlar var. Ancak küçük dokunuşlarla halledilecek sorunlar da yok değil bunları da görmüş olduk. Konularla ilgili kurum müdürü arkadaşlara gerekli talimatları verdik. Ancak bunlarda bir maliyet doğrultusunda öncelik sırasına göre yapılacak işler. Sorunları sırasıyla imkanlar doğrultusunda çözümleyeceğiz' değerlendirmesinde bulundu. Toplantıya, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin ile kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00