Silah sıkılmayacak' taahhütnamesi

Hatay'da düğün, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklere ilişkin güvenlik tedbirleri konusunda açıklamada bulundu.

GÜNCEL 9.11.2022 17:07:00 0
Silah sıkılmayacak

İskenderun/SES

Hatay'da düğün, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklere ilişkin güvenlik tedbirleri konusunda açıklamada bulundu. Valilik açıklamasında, eğlence ve kutlama etkinliği yapakların silah sıkılmayacağına yönelik dört madelik taahhütname imzalaması gerektiği belirtildi. 
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Kültürümüzün bir parçası olan bayram, düğün, asker uğurlama, spor müsabakası gibi kutlama ve etkinlikler sırasında/sonrasında ateşli silahla havaya ateş açılması ve 'maganda kurşunu' olarak da adlandırılan istenmeyen olaylar sonucu meydana gelen toplumda da tedirginliğe yol açan üzücü olayların önüne geçilmesi kamu düzeninin muhafazası açısından büyük önem arz etmektedir. Türk Ceza Kanununun 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulmaması' başlıklı 170. maddesinde yer alan 'kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda; (…) silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.' hükmü uyarınca gerekli adli ve cezai işlemlerin yapılması, açık alanlarda yapılacak etkinliklerde farkındalık oluşturulmasına ilişkin genel emir yayımlanması ve organizasyon sahiplerinden taahhütname alınması talimatlandırılarak uygulamaya konulmuştur. Talimatlar doğrultusunda 'mutluluğa kurşun sıkma geleceği karartma' sloganı ile spor müsabakaları, asker uğurlama, düğün, nişan gibi kutlama, etkinlik ve programlarda silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması uyarıları yapılmıştır."
Düğün ve organizasyon sahiplerinin imzalaması gereken taahhütnamede, "Organizasyon sahipleri organizasyonda silah kullanmayacak/kullandırmayacak ve havaya ateş açılması/silah kullanılmasına müsaade etmeyecektir. Organizasyon sahipleri tarafından açık alanlarda yapılacak olan kutlamalarda farkındalık oluşturmak amacıyla, 50x70 cm. ebadında havaya ateş açılmaması/silah kullanılmamasına yönelik hazırlanan afiş örneklerinin (www.icisleri.gov.tr) adresinden temin edilerek tüm katılımcıların görebileceği şekilde organizasyon alanlarına asılması fayda sağlayacaktır" değerlendirmesine yer veriliyor. Organizasyon sahiplerinin imzalaması istenilen taahhütnamede, "Bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi kutlamalarda ateşli silah kullanıldığında, Türk Ceza Kanununun 170. maddesinde düzenlenen ve Kabahatler Kanunun 32. maddesinde 'emre aykırı davranış' başlığı altında yer alan hükmü ile İl İdaresi Kanununun 11/C ve 66. maddelerine ve Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun ile Çevre Kanunu ve Yönetmeliğine göre mülki ve adli makamların talimatları doğrultusunda gerekli yasal işlemler yerine getirilecektir" ifadesine de yer veriliyor. 


Anahtar Kelimeler: Silah sıkılmayacak' taahhütnamesi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22