'Sınıflarda öğrenci sayısını 30´a düşecek'

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya ve Defne´de görev yapan muhtarlarla toplantıda buluştu.

GÜNCEL 30.11.2018 09:59:58 0

Antakya/SES

Antakya´daki Anemon Otelde düzenlenen yemekli toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ile ilgili kurum müdürleri de katıldı.

'Çocuklara iyi bir eğitim vermek mecburiyetimiz var'
Muhtarla toplantısında konuşan vali Doğan, muhtarlar ile buluşma toplantısının bakanlığın talimatı doğrultusunda düzenli olarak gerçekleştirildiğini anımsattı. Doğan, 'Tarih ve kültürün harmanlandığı güzel bir ilde görev yapmanın heyecanını yaşıyorum. Sizlerle bundan böyle daha sık aralıklarla biraraya gelmeye gayret edeceğiz. Her konuda olduğu gibi ilin eğitimde de niteliği ve niceliğini artırmak için çalışacağız. Önümüzdeki yıl sınıf başına düşen öğrenci sayısını 30´a düşüreceğiz. Çocuklarımızın kaliteli ve iyi bir eğitim alması için onları geleceğe donanımlı bir nesil olarak taşımamız için çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek mecburiyetimiz vardır. Bu toprakların maliyeti gerçekten çok yüksek. Biz bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Bu topraklar anamızın ak sütü gibi helaldir. Çünkü bu toprakları kanımızla, gözyaşımızla ve alın terimizle vatan yapmışız. Dolayısıyla bu topraklara bize ecdadımızın emanetidir. Biz de bu toprakları çocuklarımıza emanet edeceğiz. Gelecek kuşaklara güvenle emanet edebilmemiz için çocuklarımızı çağın gerekleri doğrultusunda donanımlı bir şekilde yetiştirmeliyiz. Gayri safi milli hasılamızın büyük bir bölümünü eğitime ayırıyoruz. Bizim için eğitim çok önemlidir' dedi.

'Hatay güvenli bir şehir'
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, güvenlikle ilgili çok önemli tedbir alındığını anlatan Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Hatay güvenli bir şehrimizdir. Turizm açısından geçen seneki verilere baktığımızda bunu açıkça görmekteyiz. Ayrıca ülke olarak bir seçim sürecine girmekteyiz. Biz Valilik olarak seçim sürecinin sağlıklı geçmesi ve vatandaşlarımızın sandığa hür iradelerini yansıtabilmeleri için gereken tedbirleri alacağız. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın daha iyi bir yaşam sürdürebilmeleri için gereken tedbirleri almaktır.'
Vali Doğan, toplantıda muhtarların kendisine ilettiği sorun ve talepleri dinledi ve bu sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57