Sınır birliklerinde denetleme

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Metin Gürak, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay´daki sınır birliklerinde denetleme ve incelemede bulundu.

HATAY 24.02.2018 10:09:11 0
Sınır birliklerinde denetleme

Korgeneral Gürak, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay ve diğer askeri yetkilerle birlikte helikopterle Hassa´daki 1. Hudut Bölüğüne gitti. Hudut bölüğünde Zeytin Dalı Harekatının son durumu hakkında bilgi alan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Gürak, daha sonra havayolu ile bölgeden ayrıldı.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında askeri birliklerden Afrin bölgesindeki PYD mevzilerine Çok Namlulu Roketatar ve obüs atışlar sürdü. Kırıkhan´daki birliklerde yapılan roket atışlarının hedeflenin noktaları vurduğu belirtildi.
Afrin´den Türkiye´ye atılan roketlerin, Kırıkhan´ın sınırdaki mahalleleri Kaletepe ve Çamsarı´nın kırsaldaki boş arazilerine düşen bölümlerine de ilçe protokolü tarafından incelemede bulunuldu. Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve askeri yetkililer, roketlerin düştüğü alanda incelemede bulundu, yörede yaşayanları ziyaret edip, geçmiş olsun dileğini iletti. roketlerin düştüğü bir noktaya da yöre sakinler tarafından zeytin fidanı dikildi ve mehmetçik için dua edildi. Zeytin fidanı diken ve abisinin evine roket düşen yöre sakinlerinden Cuma Kaçar,'Biz bu toprağı kanla aldık, bir karış toprağı kimseye vermeyiz. Ordumuz ve milletimiz de sağ olsun. Yenilmedik, ayaktayız. Bugünlerimize şükürler olsun. Roketin düştüğü yere zeytin fidanımızı diktik. Allah ordumuzun da, milletimizin de yar ve yardımcısı olsun. Durmak yok, yola devam diyoruz. Biz yenilmedik. Suriye ile 10-15 dakikalık bir yolumuz var. Kaçmıyoruz, kaçmak da bize yakışmaz. Herkes normal hayatına devam ediyor' açıklamasını yaptı. Yeter İlker de, 'Burada bir aydan beri çatışma oluyor ama biz korkmuyoruz. Ssınır 15 dakika bile yokt. Yine de evlerimizden gitmiyoruz' dedi.

TSK´dan açıklama
Türk Silahlı Kuvvetleri de Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında dün şu açıklamayı yaptı: 'Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 44 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1873 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.'
Genelkurmay Başkanhlığ da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı sınır birlikleri tarafından önceki gün, Türkiye-Suriye sınırında, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 891 kişinin yakalandığını açıkladı.

Sınırda hendek çalışması
Reyhanlı´nınn karşısında ve Suriye topraklarında bulunan Mersawa bölgesinde teröristlerin iş makineleriyle kazdıkları üç kilometrelik bir hendeğin bulunduğu açıklandı. Zeytin Dalı Harekatı´yla güvenli hale getirilen bölgedeki teröristlerin, kazıyı yarım bıraktığı ve hendekte 1 iş makinesi, jeneratör ve çok sayıda kullanılan malzemeyi bırakıp kaçtığı belirlendi. Hendekte bırakılan malzemelere el konulduğu açıklandı.

Askerleri çöp kutusu
Kırıkhan Belediyesi, ilçedeki sınır Karakollar ve devam eden operasyonlarda görev yapan mehmetçiğin kullanması amacıyla çöp kutusu ve bayat ekmek kutuları askeri yetkililere teslim etti.
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam ve beraberindeki heyet, Reyhanlı Belediye Başkanvekili Abdüllatif Demir´i ziyaret etti. Afrin harekatına destek amacıyla sınıra giden Düzce Belediyesi heyeti, Reyhanlı Belediyesi önünde mehter takımının gösterisi ile karşılandı. Sağlam, ziyarette, başkanvekili Demir´e Düzce Belediyesinin hediyelikleri de iletti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23