Sınır güvenliği toplantısı

İçişleri Bakanı Soylu´nun başkanlığında Antakya´da yapıldı

GÜNCEL 6.08.2019 11:38:15 0
Sınır güvenliği toplantısı

Antakya/SES

Suriye´nin İdlip bölgesinde Türk gözlem noktalarına yapılan silahlı saldırılar, Suriye´nin bölgede ateşkes ilan etmesi ve Türkiye, Rusya arasında devam eden görüşmeler sürerken, Türkiye-Suriye sınırının güvenliği Antakya´da düzenlenen toplantıda ele alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun başkanlığında düzenlenen toplantıya Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakcı, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Serdengeçti, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis Valisi Recep Soytürk de katıldı. Geçtiğimiz günlerde de Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları Hatay´a gelip görüşmeler yapmıştı. Sınır ötesinde yaşanan hareketlilik ve gelişmeler kısa zamanda İdlip bölgesinde askeri hareketlilik ve çatışmanın yoğunlaşacağı değerlendirmesine yol açıyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antakya´daki Hatay havaalanında Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel ve Hüseyin Şanverdi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, İskenderun Belediye Başkanvekili M. Ali Dokuzoğlu, AKP İskenderun İlçe Başkanı Abdulkerim Güven´in de arasında bulunduğu siyasetçi ve bürokratlar tarafından karşılandı.

Önceki gün düzenlendi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-Suriye sınırına ilişkin Antakya´da düzenlenen ´sınır güvenliği toplantısı´na katılmak üzere önceki gün Hatay´a geldi. başkanlık etti.

Sınır güvenliği toplantısına kimler katıldı?
Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nın başkanlığında yapılan ´Sınır Güvenliği Toplantısı´na, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakcı, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Serdengeçti, İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis Valisi Recep Soytürk ile Hatay, Gaziantep ve Kilis´te görev yapan emniyet müdürleri, askeri yetkililer, kaymakamlar ve sınır hattında görevli diğer ilgililer katıldı.

Toplantı basına kapalı yapıldı
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, basına kapalı olarak düzenlenen toplantıda, sınır güvenliği, düzensiz göçmen sorunu, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekât Bölgesi´nde koordinasyon gerektiren konular ele alındı.
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, basına kapalı olarak yapılan ve 1 saat dolayında süren toplantı sonrası partisi AKP´nin Hatay il yöneticileri ve belediye başkanlarıyla da görüştü.

Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, '‪İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, ‬m‪illetvekillerimiz, ‬il b‪aşkanımız, ‬b‪elediye ‬b‪aşkanlarımız ve ‬i‪lçe ‬b‪aşkanlarımızın katılımıyla istişare ve değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdik‬' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23