Sınır karakoluna moral ziyareti

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ordunun Afrin´de teröristlere karşı kahramanca bir mücadele verdiğini belirtti.

İSKENDERUN 24.01.2018 17:23:00 0
Sınır karakoluna moral ziyareti

 

Kumlu ve Reyhanlı Belediyelerini ziyaret ederek bölgedeki gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunan Dingil, Kumlu´da kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, belediye başkanı İbrahim Paç ile bir araya geldi. Türk Silahlı kuvvetlerinin ´Fırat Kalkanı´ gibi aynı kararlılık ve azimle Afrin´de büyük bir mücadele gösterdiğini belirten Dingil, ”Yüce rabbim ülkemizi, devletimizi, milletimizi ve ordumuzu her türlü tehlikelerden korusun. Ordumuzu muhafaza eylesin. Bizler her zaman devletimizin milletimizin emrindeyiz ”dedi.
Kumlu Kaymakamı Karaosmanoğlu ve Kumlu Belediye Başkanı Paç ise ziyareti için Dingil´e teşekkür etti. dingil, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi´yi de ziyaret edip, geçmiş olsun ve taziye dileklerini iletti.

Sınır karakoluna da gitti
Dingil, Suriye sınırında bulunan Karakaya karakolunu ziyaret edip, askerlerle de bir araya geldi. Karakola lojistik destekte bulunduklarını belirten Dingil,”Kahraman ordumuzun her zaman daim yanındayız. Güvenlik güçlerimiz ülkemizin, devletimizin, milletimizin güvenliği huzuru için Afrin´de hain teröristlere karşı mücadele veriyor. Bizlerde hem moral açısından hem Mehmetçiklerimize destek açısında hem de her daim yanlarında olduklarını hissetmeleri açısından karakolumuzu ziyaret ettik. Komutanlarımız ve askerlerimiz ile sohbet ederek bölgedeki gelişmeler hakkında bilgiler aldık. Ordumuz sınır güvenliğini sağlamak, ülkemiz ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için Afrin´de. Rabbim Afrin Operasyonu´nda Türk Ordusunu muzaffer kılsın. Mehmetçiğimizi korusun ve esirgesin. Mehmetçiğe Zeytin Dalı Harekâtı´nda muvaffakiyetler diliyorum' açıklamasını yaptı.

Savaş´tan geçmiş olsun ziyareti
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Suriye´nin Afrin ilçesinde başlatılan ‘Zeytin Dalı´ operasyonları sırasında Reyhanlı´ya düşen top mermilerinden dükkânları zarar gören esnafı ve yaralanan Ferit Üçkan´ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Savaş, “Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin. Hepinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah vatanımızı milletimizi korusun. Vatan uğruna görevini gerçekleştiren Mehmetçiğimize zarar gelmesin” değerlendirmesinde bulundu. Savaş´a ziyaretlerinde CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Fatih Turan da eşlik etti.

Dudu´dan parlamentoda basın toplantısı
Hatay Milletvekili ve CHP PM Üyesi Mevlüt dudu da, parlamentoda düzenlediği basın açıklamasıda, Reyhanlı´ya atılan roketler hakkındaki açıklamasının bazı çevrelerce çarptırılmak istendiğini belirtti. 9 adet Katyuşa roketinin patladığı Reyhanlı´da inceleme yaptığını, yetkililer ve yurttaşlarla görüşüp bilgi aldığını anımsatan Dudu, 'Reyhanlı´da yaptığımız incelemeler sırasında düşündüğümüz bir olasılığı ortaya koyduk. Orada yetkililerden aldığımız bilgiler ve bir mantık yürütmesi sonucu bu olasılığı ortaya koyduk. Görüyorum ki dünden bu yana bizim ortaya attığımız bu ihtimale ilgili basında ve kamuoyunda çeşitli değerlendirmeler yapılıyor. Operasyonla ilgili duruşumuzu ve tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Bizim iddiamız şudur, Reyhanlı´ya düşen Katyuşa roketlerinin eski tip olduğu ve bu roketlerin menzilinin 12-15 km olduğu, menzil uzaklaştıkça isabet oranının düştüğü, düşeceği söyleniyor. Reyhanlı´dan baktığınız zaman Afrin sınırı bu mesafeden daha uzundur. Dolayısıyla söylemeye çalıştığımız şudur, uyarı görevimizi yerine getiriyoruz. Bu roketlerin terör örgütü tarafından atıldığı konusunda şüphemiz yoktur. Kimsenin şüphesi yoktur. Ancak bu roketler, kendi menzili içerisinden atıldı ise bu, Türkiye topraklarından atılmış olabileceği ihtimalini güçlendirmektedir. Terör örgütünün önceden yaptığı hazırlık sonucunda, bu roketleri Türkiye topraklarına yerleştirmiş ve oradan ateşlemiş olma ihtimaline dikkat çektim. Bu; çok güçlü ve tehlikeli bir olasılıktır. Bunun üzerinde durulması gerekir. Reyhanlı´da sıcağı sıcağına bunu söylemeye çalıştım. Hükümeti ve devlet yetkililerini uyarıyorum, uyarı görevini yerine getiriyorum. Eğer böyle ise önümüzdeki günlerde, bu sıkıntılı süreçte bunun devamı gelebilir. Daha fazla can kaybına neden olabilir. Bu olasılık ciddiyetle ele alınmalı, incelenmeli ve tedbir alınmalıdır. Düşüncemiz budur, bu kadar nettir, yanlış anlaşılacak, başka bir tarafa çekiştirilecek tarafı yoktur. Hatay´ın sınır boyları, ilçeleri ve köylerimiz özellikle Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçeleri ile köyleri ciddi tehdit altındadır. Bu tehdidin ortadan kalkması için bu olasılığın değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca bir an önce Afrin´in derinlerine girilerek bölge kontrol altına alınmalı, güvenlik bölgesi oluşturulmalıdır. Bu, sınıra yakın yerleşim yerlerinde yaşayan halkımızın can ve mal güvenliği açısından çok önemlidir' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23