Sınıra askeri araç sevkiyatı

Gaziantep, Kilis ve Adana bölgesinden Hatay sınırına iki gün süreyle askeri araç sevk edildi.Hatay´ın Suriye sınırına sevk edilen askeri araçlar arasında tank, fırtına obüsü ve zırhlı araçlar da bulunuyor.

TÜRKIYE 15.12.2018 10:41:51 0
Sınıra askeri araç sevkiyatı

Akın Bodur/İskenderun

Hatay´a gelen askeri araçların bir bölümü, İskenderun üzerinden sınıra sevk edilecek. Hatay´a gelen ve aralarında zırhlı personel taşıyıcılarının bulunduğu askeri araçlar, Hassa ve Kırıkhan üzerinden sınıra gönderildi. Araçların bir bölümünün Altınözü ve Yayladağı bölgesine sevk edildiği öğrenildi. İskenderun´a gelen askeri araçlar, önceki akşam 39. MKNZ Tuğay Komutanlığına bağlı bir kışlaya giriş yaptı.

Operasyon, 'Fırat´ın doğusuna'
Altınözü ve Yayladağı bölgesine sevk edilen askeri araçların Astana Anlaşması kapsamında Suriye´nin İdlip bölgesi karşısında Hatay sınırında görev yapacağı öğrenildi. Hatay´a gelen bir bölüm askeri araçların ise Hassa ve Kırıkhan üzerinden Suriye´ye sevk edilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSD işbirliğiyle yapılan Zeytin Dalı Harekatı sonrası Suriye´nin Afrin kentinde oluşturulan 'güvenli bölge' üzerinden Fırat´ın doğusuna; Münbiç ve Sincar´a yönelik yapılabileceği belirtiliyor. TSK birliklerinin Fırat´ın doğusunda kalan bölge için birbuçuk ay önce hazırlığını tamamladığı, özel kuvvetlerden oluşan birliklerin bu kapsamda Hatay´a geldiği da belirtildi. Sincar bölgesine yönelik düzenlenmesi beklenen operasyonda, TSK´nın o bölgede ´askeri üs´ kurmayı hedeflediği savunuldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye´nin Fırat Nehri´nin doğusunda kalan bölgesine terör örgütü YPG için 'birkaç gün içinde harekât başlayacak' açıklamasını yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savunma Sanayii Zirvesi´nde yaptığı konuşmada, 'Fırat´ın doğusuna operasyona birkaç gün içinde başlayacağız. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değil, bölgede faaliyet gösteren terör unsurlarıdır' demişti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00