Sınıra sevkiyat sürerken, Meclis toplanıyor

Türk Silahlı Kuvetleri de Türkiye-Suriye sınırının Hatay bölgesine askeri malzeme sevkini sürdürdü. Önceki akşam da İskenderun´da 10 zırhlı personel aracı olan BTR sınıra gönderildi. TBMM ise tezkere dolayısıyla, yarın yapacağı o

23.09.2017 09:01:44 0
Sınıra sevkiyat sürerken, Meclis toplanıyor

Akın Bodur/İskenderun

Irak ve Suriye´ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığı´na sunuldu. Bu nedenle, 26. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı nedeniyle 1 Ekim Pazar günü toplanması gereken Meclis, yarın yapacağı olağanüstü toplantıyla, 1 Ekim´den önce mesaisine başlayacak.

Sınıra 10 zırhlı araç gönderildi
Türk Silahlı Kuvetleri de Türkiye-Suriye sınırının Hatay bölgesine askeri malzeme sevkini sürdürdü. Önceki akşam da İskenderun´da 10 zırhlı personel aracı olan BTR sınıra gönderildi. Sınıra giden tank, BTR, obüs topu, haberleşme araçları ve iş makinası gibi askeri araçların sınırın Afrin ve İdlip karşısındaki Türkiye topraklarında konuşlandırıldığı, bazı araçların ise Cilvegözü Sınır Kapısından geçiş yaptığı biliniyor. Cilvegözü´nde de bir sahra hastanesinin kurulmasının planlandığı öğrenildi.
Önceki akşam görüştüğümüz Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, Meclis´in yapacağı olağanüstü toplantısına ilişkin detayın açıklanmadığını söyledi. TBMM AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, TBMM Genel Kurulu´nun, Irak ve Suriye tezkeresi için 23 Eylül Cumartesi günü saat 16.00´da olağanüstü toplanacağını açıkladı. Elitaş, TBMM Genel Kurulu´nun, Irak ve Suriye´ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi için, 23 Eylül Cumartesi günü saat 16.00´da olağanüstü toplanacağını kaydetti. Söz konusu Başbakanlık Tezkeresi daha önce Genel Kurul´da, 2 Ekim 2016 tarihinden 30 Ekim 2017´ye kadar uzatılmıştı. Başbakan Binali Yıldırım´ın imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan bu tezkerede, 'Türkiye´nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan gelişmeler ve süregiden çatışma ortamının ulusal güvenliğimiz açısından taşıdığı risk ve tehditler, gerek nicelik gerekse nitelik bakımından artmıştır' ifadesine yer verilmişti. Türkiye´nin, Irak´ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiği belirtilen tezkerede, 'Diğer taraftan, Irak´ın kuzey bölgesinde silahlı PKK terör unsurlarının varlığını sürdürmesi, ülkemizin güvenliğine yönelik doğrudan bir tehdit oluştura gelmektedir. DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin Suriye´nin kuzeyindeki mevcudiyeti devam etmekte, bu terör örgütleri ülkemize yönelik silahlı eylemler ve bombalı intihar saldırıları gerçekleştirmektedir' ifadesine yer verilmişti. MHP ve CHP de terörü önlemeye yönelik tezkereye destek olacaklarını açıkladı.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00