Sınıra sevkiyat sürüyor

Suriye´nin İdlip bölgesinde geçen hafta yaşanan El Nusra ve ÖSO arasındaki silahlı çatışma, uzlaşmayla sonuçlanmasına karşın, Hatay´ın sınır komşusu İdlip sınırına yönelik askeri sevkiyat sürüyor.

GÜNCEL 15.01.2019 10:31:42 0
Sınıra sevkiyat sürüyor

Akın Bodur/İskenderun

Ülkenin farklı kentlerindeki askeri birliklerden Suriye sınırındaki ´değişim´ ile ´takviye´ amacıyla gönderilen ve hafta sonu İskenderun TCDD Garına ulaşan tank, zırhlı araç ve mühimmetın sınıra sevki de devam ediyor. Sınıra yönelik askeri sevkiyat, askeri araçların geldiği cumartesi günü başladı. Cumartesi günü askeri araçtan oluşan konvoy, Reyhanlı´nın sınırındaki askeri birliklere gönderildi. Ancak, İdlip sınırında askeri sevkiyat yaşansa da, İdlip´e bir askeri mühadale görünmüyor. 

Türkiye, Rusya ve İran´ın imza attığı, Suriye yönetiminin kabul ettiği Astana Anlaşması kapsamında Türkiye, Suriye´nin İdlip bölgesindeki ´güvenli bölgenin oluşması´ için 12 gözlem noktası kurup, belli bir sayıda asker bulundurmayı sağlamış olsa da, asker sayısındaki değişiklik, Astana Anlaşmasında da değişikliği getiriyor.
Türki Silahlı Kuvvetlerinin, olası bir operasyon için hazırlığını aylar öncsinden tamamladığı Münbiç harekatı için hükümet kararıyla adım atabileceği de biliniyor. Münbiçe yapılacak olası bir askeri harekat, ÖSO güçleriyle birlikte yapılacak. Fırat Nehrinin doğusunda kalan Münbiç, yaklaşık Hatay coğrafyası kadar bir alandan oluşuyor.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22