Sınıra yol açımı sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Afrin Operasyonuna yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatına katılan askerlerin sınırda ulaşımını rahatlatmak amacıyla yol çalışmasını sürdürüyor.

HATAY 26.01.2018 17:10:33 0
Sınıra yol açımı sürüyor

Hassa, Kırıkhan, Kumlu ve Reyhanlı ilçelerinin sınır karakolları etrafında kullanışsız halde bulunan yollarda çalışmalarını hızlandıran HBB ekipleri, yeni yol açma, stabilize çalışması ve çadır alanları yapımına devam ediyor ve TSK ile ÖSO güçlerinin sınıra ulaşımını kolaylaştırıp, hızlandırıyor. HBB´den yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin sınır bölgesindeki çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, bazı televizyon kanallarına bölgede yaşanan gelişmeleri anlattı. Afrin Operasyonunda yaşanan gelişmeleri yorumlayan Savaş, 'Biz bu komşu ülkede yaşanan savaş ortamından altı buçuk yıldır etkileniyoruz. Son dört dünden beri de şiddetlenen komşu ülkemizdeki hadiseler Hatay´ı biraz daha fazla rahatsız etmiş olabilir. Altı buçuk yıldır komşu ülkemizdeki kardeşkanının dökülmesi bizleri oldukça üzmekte. Belediye olarak imkânlarımız doğrulusunda ordumuzun ve devletimizin emrinde hizmet ediyoruz. Birçok devletin burada bizim insanlarımıza yardım ettiği gibi buradaki sivil toplum örgütlerimiz de bu insanlara yardım etmeye çalışıyor. Kızılay da bu süreç başladığından beri sadece bireysel değil kitlesel anlamda da müthiş işler başardı. İnsanların barınma ihtiyacından tıbbi yardıma, eğitimden bölge huzuruna kadar bir çok konuda destek oldu. Sınır ötesinde onları istihdam etme konusunda çalışmalar yapılıyor. Bundan sonra da sınır ötesinde de belli güvenli alan içerisinde bu gelen misafirler sağlıklı bir şekilde korunabilir. Bu yaşanan olumsuzluklardan dolayı Reyhanlı´ya gerçekleştirilen roketli saldırıdan dolayı halkımız tedirgin oldu ve evlerinden çıkmıyor. Umarım bir daha böyle kötü bir durumla karşı karşıya gelmeyiz” dedi.

Samandağ´da beledyeden halka bayrak
Samandağ Belediyesi zabıta ekipleri kent merkezinde Türk bayrağı dağıttı. Zabıta Müdürü Şimşek, 'Reyhanlı´ya yönelik yapılan saldırılar bizleri derinden üzmüştür. Her zaman Reyhanlı halkının yanındayız. Birlik ve beraberlik içinde her zorluğun üstesinden geleceğiz. Bölgemizde ve ülkemizde barışın tesis edilmesi hususunda yapılacak her türlü çabaya destek olmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde ulusal egemenliğimizi, bağımsızlığımız simgeleyen bayrağımız bu süreçte vatandaşlara, esnafa dağıttık. Esnaf ve vatandaş bayrakları ev ve işyerlerine asarak bu sürece destek veriyor' dedi.

Mehteran takımından Hassa´da konser
Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Zeytin Dalı harekatına katılan askerlere destek için Hassa´da da konser verdi. HBB Mehteran Takımı, askerlere dayanışma göstermek amacıyla Derviş Paşa Bulvarı´ndaki konserinde, 'Fetih; Türkler Geliyor ve Malazgirt' gibi marşıları seslendirdi.


Anahtar Kelimeler: Sınıra açımı sürüyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57