Sınırda 931 kişi yakalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Suriye´nin Afrin bölgesinde 20 Ocak 2018 tarihinde başlattığı ´Zeytin Dalı Harekâtı´ sürüyor. Zeytin dalı Harekatına katılan birliklerin Afrn kent merkezini gören tepelere ulaştığı açıkla

HATAY 12.03.2018 10:28:39 0
Sınırda 931 kişi yakalandı

 

TSK´dan dün yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında, kara ve hava operasyonları sonucunda 78 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3.291 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir' ifadesine yer verildi.
Genelkurmay Başkanlığı, 02-09 Mart 2018 tarihleri arasındaki faaliyetlere ilişkin yapılan açıklamada da, Zeytin Dalı Harekâtı´na ilişkin şunlara yer verildi: 'Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK´nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51. maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. Şanlı tarihimiz ve kültürümüz gereği harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Harekâtın başlangıcından itibaren, harekât alanında bulunan dini ve kültürel yapılar, tarihi eserler ve arkeolojik kalıntılar ile kamu yararına faaliyet gösteren tesisler de kesinlikle Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının hedefleri arasında bulunmamaktadır. Hava kuvvetlerimiz tarafından, uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır. Kara ateş destek vasıtalarımız da aynı esaslarla hareket etmektedir. Kullanılan silah ve mühimmat dâhil tüm faaliyetler, Silahlı Çatışma Hukuku´na uygun ve meşru zeminlerde yürütülmektedir. Harekât kapsamında, şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 3.213 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 42 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 202 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan 117 kahraman silah arkadaşımızın tedavileri tamamlanmış ve görevlerine dönmüşlerdir.'
Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından da Türkiye-Suriye sınırında, 09 Mart 2018 tarihinde, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 931 kişinin yakalandığı belirtildi.

Zonguldak´dan destek ziyareti
Hatay Valisi Erdal Ata, Zonguldak Maden İşçileri Sendikası Başkanı Ahmet Demirci ve beraberindeki heyeti kabul etti. Vali Ata, ziyarette, daha önce görev yaptığı Zonguldak´tan gelerek Zeytindalı Harekatı için verdikleri destek dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Demirci ise vali Ata´ya kabulünden dolayı teşekkür ederek, Zeytin Dalı Harekatında görev alan tüm güvenlik güçlerimizin başarısı için duacı olduklarını ifade etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22