Sınırda hareketlilik sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan´dan, Suriye´nin Afrin bölgesine yönelik top atışları dün durdu ancak Reyhanlı´daki sınır karakolu Oğulpınar yakınlarında makinalı tüfek sesleri duyuldu.

HATAY 15.01.2018 18:01:12 0
Sınırda hareketlilik sürüyor

Akın Bodur/İskenderun

Bölgedeki askeri hareketlilik ise sürüyor. TSK, Hatay´daki üç ilçeden, Arfin´in asufan, Memelan, Cindere, Meskenli ve Raco bölgelerini, hafta sonu gündüz ve gece yapılan top atışlarıyla vurmuştu.
Ülkenin farklı kentlerindeki birliklerin gönderdiği tank, top, zırhlı araç ve askeri malzeme sevk ediliyor. Demiryolu ule İskenderun´a gelen askeri araçların bir bölümü Reyhanlı, Antakya ile sınırdaki karakoylara gönderildi. Suriye sınırındaki birliklere sevk edilen askeri araçların, takviye amaçlı gönderildiği ifade ediliyordu. Sınırdaki birliklere gönderilen tank ve 24 zırhlı personel taşıyıcı araçların yanı sıra, sinyal kesici askeri araçlar da bulunuyor. Afrin bölgesi sınırı, TSK´nın sınırdaki karakol ve birliklerinden geceleri termal kamera ile de gözetleniyor. Bu gözlemlere göre, Afrin yöresinde sınıra yakın bazı noktalara beton bloklarla mevzi yapıldığı; Nesreyieh yakınlarındaki bazı noktadalardan da dumanların yükseldiği belirtildi. Reyhanlı bölgesinde, Oğulpınar Hudut Karakolu yakınlarında haber amaçlı bulunan gazeteciler ise dün askerler tarafından Oğulpınar Mahallesi´nin dışına çıkarıldı. Gazetecilerin, mahalle girişinde kurulan uygulama noktasından Oğulpınar Mahallesi´ne geçişlerine izin veriliyor.

VP: Afrin harekatı güvenlik için
Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, TSK´nın Afrin´e yönelik harekatının Hatay´ıng üvenliği için olduğunu ifade etti. Hatay sınırlarından top sesleri geldiğini anımsatan Yıldırım, 'Mehmetçik, ABD´nin piyonu PKK/PYD mevzilerini bombalıyor. Fırat Kalkanı harekâtıyla başlayan süreç işliyor. Türkiye, sınırlarında yuvalanan tehditlere karşı Mehmetçiğin iradesiyle savaşıyor. O tehditleri yerle bir ediyor. Bu tehditlerin öncelikli hedeflerinden biri Hatay´dır. Bu nedenle Afrin Harekâtı başta Hatay olmak üzere Türkiye´nin güvenliği için önemlidir' açıklamasını yaptı. Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yıldırım, şunları belirtti: 'ABD´nin yaptığı açıklamalar ortada. Diyor ki ABD ´ben sana karşı 30 bin kişilik ordu kurdum. 4 bin küsur tır silahla piyonlarımı donattım.´ BTürkiye´nin yapması gereken bu tehdide karşı mücadele vermektir. O mücadele 24 Temmuz 2015 tarihiyle başladı. PKK hendeklere gömüldü. Daha sonra Gladyo-Fetö ezildi. Fırat Kalkanı´yla Amerikan koridoru yarıldı. Şimdi de Afrin operasyonuyla mücadele sürüyor. Vatan Partisi olarak bu savaşta Mehmetçiğimizin yanındayız. Bu operasyonun da başarıya ulaşacağından şüphemiz yok. Ancak en az zararla, en az masrafla bu süreci sonuçlandırmak son derece önemlidir. Bunun için Ankara´nın derhal Şam ile masaya oturması gerekmektedir. Türkiye ve Suriye´nin ittifakını alt edebilecek herhangi bir güç yoktur. Rusya ve İran´dan da ABD´nin kurduğu bu orduya karşı çok olumlu tepkiler geliyor. Bölge ülkeleri birleşiyor. Şimdi Türkiye ve Suriye´nin birlikteliği gündemdedir. Bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor. Bu noktada hükümetin yalpalayan açıklamalar yapması son derece yanlıştır. Bugün Vatan Partisi iktidarda olsa ilk yapacağımız işlerden birisi Suriye ile el sıkışmaktır. Vatan Partisi önümüzdeki süreçte iktidara gelecektir. Ancak bugün Suriye ile işbirliği acildir. Bunda gecikmeye neden olmak ordumuzun sahadaki ihtiyaçlarını görmemektedir.'
ABD´nin ülkemizdeki üslerini de eleştiren Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yıldırım, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'ABD, ´ben sana karşı terör örgütünü destekliyorum, PKK-PYD benim kara gücümdür´ diyor. Silahla bu terör örgütünü donatıyor. ´Ordu kurdum´ diyor. Ancak qülkemizde, darbe girişiminde de etkili olduğu bilinen İncirlik Üssü´nü ABD kullanmaya devam ediyor. Bu son derece yanlıştır. Denmelidir ki, ´madem sen bana karşı ordu kuruyorsun ben de seni İncirlik´te barındırmam.´ Bunu yapmak her açıdan haklı ve doğrudur. O bakımdan İncirlik Üssü ABD uçaklarına bir an önce kapatılmalıdır. VP iktidarında yapacağımız öncelikli işlerden biri de İncirlik´i ABD uçaklarına kapatıp TSK´nın tam denetimine vermektir. Türk milletinin kalbi mehmetçikle çarpmaktadır. Afrin operasyonu başarıyla sonuçlanacaktır. Bu operasyon uluslararası hukuka uygundur. İvedi olarak yapılması gereken Şam yönetimiyle ittifak kurmak ve İncirlik Üssü´nü ABD´ye kapatmaktır. Vatan Partisi olarak süreci yakından takip ediyoruz ve mehmetçiğin siperinde mevzileniyoruz. Tüm partileri de bu süreçte mehmetçiğin mevzisine davet ediyoruz. Hatay´da bulunan tüm demokratik kitle örgütleri, sendikalar, odalar da bu noktada mehmetçiğin mevzisine yığınak yapmalıdır. Saray Savaşı benzeri söylemleri güdenler ciddi bir yanlış yapmaktadır. Bu söylemleri yapanlar derhal vazgeçmelidir ve gerçeğin, ´vatan savaşı´nın mevzisine girmelidir.'

 


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00