Sınırına askeri sevkiyat sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Hatay´ın Suriye sınırına askeri araç ve mühimmat sevkiyatını sürdürüyor.

20.09.2017 10:54:20 0
Sınırına askeri sevkiyat sürüyor

Burak Milli/İskenderun

 Kırklareli´nin Lüleburgaz ilçesindeki askeri birliklerden trenle nakledilen araçlar, İskenderun Garı´na ulaştı ve daha sonra Suriye sınırına gönderilmek üzere İskenderun 39. Mekanize Piyade Tuğayı´nın Ahmet Tor Kışlası´na gönderildi. Araçlar önc eki gün İskenderun´a ulaşmıştı.
Lüleburgaz´dan demiryolu ile İskenderun´a ulaşan ve 30 vagon içerisinde bulunan malzemeler arasında, askeri kamyon, iş makinası, vinç, jeneratör olduğu öğrenildi. Gelen malzemelerin bazılarının üstü örtülü olduğu görülürken, bunlar arasında füze sisteminin olduğu da öne sürüldü. Kırklareli´nden Hatay´a gelmeye başlanan askeri malzeme sevkinin bir tümene laşacağı da belirtiliyor.
İskenderun´a gelen askeri malzemelerin sınırdaki askeri birliklere destek amacıyla gönderilip, konuşlandırılacağı savunulurken, bazı kaynaklar da Türkiye, İran ve Rusya arasında yapılan ve Suriye´nin de destek verdiği Astana uzlaşması kapsamında İdlip´e yapılacak olası müdahele için kullanılacağı savunuldu.

Önce kışlaya, sonra sınıra
Demiryolu ile TCDD İskenderun Garına gelen askeri araç ve malzemelerin İskenderun 39. Mekanize Piyade Tuğayı´nın Ahmet Tor Kışlası´na sevk edilmesi sırasında polis ve asker tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

104 kaçak göçmen yakalandı
Kırıkhan´da yol kontrolü yapan jandarma ve polis, yasa dışı yollarla Suriye´den Türkiye´ye giriş yaptığı belirlenen 36 Suriyeliyi yakaladı, olayla ilgili 1´i emekli polis 3 kişiyi gözaltına aldı. Edinilen bilgiye göre, kentin İçada Mahallesi girişinde yol kontrolü yapan jandarma timleri, 31 AJV 75 plakalı kapalı kasa kamyoneti durdurmak istedi. Jandarmanın ´dur´ ihtarına uymayan ve kaçmaya çalışan kamyonet sürücüsi, kısa takip sonrası durduruldu. Araçta Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı yollarla giriş yaptığı belirlenen 27 Suriye uyruklu göçmen yakalandı. Sürücü K.I. (29) ile yanındaki Suriye uyruklu H.H. (18) gözaltına alındı. Soğuksu Mahallesi´nde de polis ekipleri, şüphe üzerine 31 NZ 025 hafif ticari araçta yaptığı aramada, dışı yollarla yollarla Suriye´den Türkiye´ye giriş yaptığı belirlenen 9 Suriyeliyi yakalandı. Araç sürücüsü olan emekli polis E.A. (54) gözaltına alındı. Yakalanan 36 Suriyeli sınırdışı edilmek üzere Hatay Göç İdaresi Müdürlüğü´ne teslim edildi. Yayladağı sınırında da, Türkiye´ye yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen yabancı uyruklu 68 kişi yakalandı. Yayladağının sınıra yakın mahallesi Şenköy bölgesinde devriye görevi yapan jandarma timleri, kırsal alanda kalabalık bir grup yakaladı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 68 kişinin Suriye uyruklu olduğu belirtilirken, yakalananların sınırdışı edilmek amacıyla Hatay Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildiği belirtildi.

BM´den 14 tır yardım
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Suriye´nin İdlib kentine 14 tır yardım malzemesi gönderildi. BM´nin yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Reyhanlı´daki Cilvegözü Sınır Kapısı´ndan çıkış yapıp, Bab-El Hawa Sınır Kapısından Suriye´ye geçti. Tırlarda temel yaşam malzemelerinin bulunduğu, İdlib ve köylerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı belirtildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00