Şirin: Önlemlerle en az hasarla kurtulabiliriz

Son günlerde Ülkemizde corona virüsü vakalarının görülmesi, corona salgını ile ciddi anlamda yüz yüze gelinmesini değerlendiren CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin, “Toplum olarak paniğe kapılmadan gerekli önlemleri alarak ülkemizi

GÜNCEL 17.03.2020 12:16:47 0
Şirin: Önlemlerle en az hasarla kurtulabiliriz

İskenderun/SES

Korona virüsünün yaygın belirtileri olan ateş, öksürük, nefes darlığı ya da solunum güçlüğü olup beraberinde halsizlik de görülebildiğini hatırlatan, kendinde bu semptomlardan bir ya da birkaçını barındıran ya da son bir ay içerisinde kendisi ya da temas kurduğu yakınları yurt dışına çıkan kişiler, en az 14 gün boyunca evde kendini takibe almalı ya da en yakın sağlık kuruluşuna gidip test yaptırmalı ve çevre ile temas haline geçmesi gereken durumlarda muhakkak filtreli maskeler takmaları önerilerine dikkat edilmesi çağrısı yapan Başkan Şirin, toplumsal bir sorun yaşanırken Zonguldak´ta iki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar iddialarının dikkat çekti, olayın üzerinin kapatılmaması uyarısında bulundu.

“Cinsel istismar sümenaltı edilmesin”
Şirin cinsel istismar iddialarıyla ilgili şunları kaydetti: “Korona ile ülke gündemi meşgul iken, çok üzücü ve kaygı verici bir olay Zonguldak´tan geldi. Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde sözleşmeli olarak farklı camilerde görev yapan 3 imam ,küçük yaşta kız çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmış. Zonguldak il merkezinde evden kaçan 13 ve 16 yaşındaki iki kız çocuğu Ereğli ilçesi Devrek yol ayrımı mevkiinde otostop yöntemiyle İstanbul´a gitmek istemişler. Basından edindiğimiz bilgilere sözde ‘imamlar´, çocukları araçlarına aldıktan sonra cinsel istismarda bulunmuş. Ailelerin kayıp ihbarı üzerine polis, kız çocuklarını bularak ailelerine teslim etmişler. İfadeleri alınan imamlar ise savcılık talimatı ile serbest bırakılmış. Bu olay ülke gündeminde bulunan corona virüsünden bana göre daha tehlikelidir. Çünkü zihinlere bulaşmış olan bu cehalet virüsü toplumu içten içe çökertmekte ve yüzyıllardır sağlam temeller üzerine kurulu örf ve adetlerimizi yok etmektedir. Ülke gündemimiz sadece corona iken bu sapkın olayları da gündemden düşürmeyip, olayların sümen altı edilmesine izin verilmemeliyiz. Ben CHP Arsuz İlçe Başkanı olarak bu gibi olayların her zaman takipçisi olacağım.”


Anahtar Kelimeler: Arsuz Mahmut Şirin corona

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19