Site, ismini değiştirecek

Bakras´a kurulacak 500 esnaflık sanayi sitesi

GÜNCEL 16.12.2019 10:51:53 0
Site, ismini değiştirecek

İskenderun/SES

Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hatay Metal Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Abdullah Zorlu ve yönetimleri, Oto Tamirciler Odası Başkanı Nizar Hayzaran, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül´ü ziyaret ederek, kuruluş çalışması devam eden Hatay Metal Sanayi Sitesi hakkında bilgi verip, değerlendirmede bulundu. Meslek odalarının yöneticilerini makamında ağırlayan Belen Belediye Başkanı Gül, Hatay Metal Sanayi Sitesi´nin isminin, Belen Metal Sanayi Sitesi olarak değiştirmesinin sözünü aldı.
Hatay Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, muhtelif sanayi alanlarında imalat ve tamirat faaliyet yürüten 107 esnafın işyeri ölçeklerinin büyümesi üzerine 2014 yılında, Belen´ine Bakras mahallesindeki 98 adet dükkanın 188.648 metrekarelik arsaya yapılmasına başlanmıştı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Belen Belediye Meclisinin, arazinin sanayi amaçlı olarak kullanılmasında kamu yararı olduğu görüşünü belirttiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da ´kamu yararı kararı´ almasıyla alanın inşasının destekleneceğini ifade eden Gül, HESOB Başkanı Teksöz, Hatay Metal Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Zorlu ve yönetimlerinden, yapılacak ilk genel kurulda derneğin adının, Belen Metal Sanayi Sitesi olarak değiştirilmesinin sözünü aldığını açıkladı. Belediye Başkanı Gül, 'HESOB Başkanı Teksöz, Hatay Metal Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Zorlu ve yönetimleriyle bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi için elimizden gelenin fazlasın yapmak zorundayız. Esnaf ekonomimizin can damarıdır. Onlar üretecek ki bizler daha ferah bir ülkede yaşayalım. Bu projenin isminin Belen Metal Sanayi Sitesi olarak değiştirilme isteğimi geri çevirmedikleri için teşekkürlerimi sunuyorum' değerlendirmesini yaptı. Teksöz ve Zorlu ise 'Projemizin hayata geçirilme aşamasında çok büyük bir destekle ilerlememiz bize mutluluk veriyor. Bakanlar, Milletvekilleri, Hatay Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, kurum müdürleri ve Belen Belediyesinden aldığımız destekle çalışmalarımız devam ediyoruz. 107 esnafa yaklaşık 500 metrekare alanlarda çalışma ortamı sağlayacak olan projenin hayata geçirilmesiyle, ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağız' görüşünü kaydetti.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00