Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri ´bilgilendirdi´

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu, yeni öğrencilerine oryantasyon programı düzenlendi. Sivil Havacılık Yüksekokulu öğretim üye ve görevlileri, öğrencilere İSTE´yi tanıtıp, yüksekokul dersleri ve yön

20.10.2017 10:29:08 0
Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri ´bilgilendirdi´

 

İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yapıcı, etkinliğe katılan öğrencilere “Teknoversite farkıyla geleceğinizi şekillendireceğiniz başarılarla dolu bir eğitim hayatı diliyorum” dedi. İSTE´nin teknoversite vizyonu ve müfredatı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye Güreş de, 'İSTE olarak yeni ve teknoloji odaklı bir üniversiteyiz. Sahip olduğumuz altyapı ve imkânlarla öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz' diye konuştu.

İkinci yabancı dil dersi de alınacak
Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye Güreş, toplantıda dört yıl boyunca yoğun bir İngilizce eğitiminin yanında seçmeli olarak ikinci yabancı dil dersi de verildiğini hatırlatarak, mezunların iş alanları ve dönem boyunca yapılabilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Güreş; 'Mezunlarımız öncelikli olarak Havacılık sektöründe pilot, hava trafik kontrolörü, uçuş harekât uzmanı, kabin memuru, harekât memuru, gibi alanlarda iş olanağı bulabilmekteler. 2. sınıftan itibaren bir defaya mahsus 30 iş günü staj yapılması gerekmektedir. Başarılı olan öğrencilerimiz Avrupa´daki ülkelerde Erasmus programı ile staj yapabilmekte. Bölümde birçok etkinlik, bilimsel faaliyet, panel ve sektör ile ilgili çeşitli eğitim gezilerimiz yapılmaktadır' şeklinde konuştu.

'Sosyal sormluluk projelerinde yer alın'
Sosyal sorumluluk projelerinin de önemli olduğunu anlatan Doç. Dr. Güreş, öğrencilerden bu alanda aktif olmaları isteğinde bulundu. Öğrencilerin doğru arkadaş seçimi konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini de belirten Güreş, “Sosyal yaşam da elbette üniversite hayatının bir parçasıdır, ancak derslerinizi öncelemenizi ve arkadaş seçimine özen göstermenizi istiyoruz” dedi. Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Harun Yılmaz ise, bölümle ilgili bilgi verdiği İskenderun Teknik Üniversitesi´nin Teknoversite vizyonunun havacılık eğitimini anlattığı konuşmasında, mezunların diplomalarının yanı sıra Teknologluk Sertifikası da alabileceğini söyledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04