Sivil Havacılık Günü konferansla kutlandı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Dünya Sivil Havacılık Günü'nü konferansla kutladı.

EĞITIM 8.12.2022 16:43:00 0
Sivil Havacılık Günü konferansla kutlandı

İskenderun/SES
Sivil Havacılık Günü, Uluslararası Sivil havacılık Örgütü'nün (ICAO)n 1992 yılında aldığı genel kurul kararı ile kutlanmaya başlandı.
İSTE Mavi Salonda düzenlenen konferansa üniversitenin rektörü Tolga Depci, rektör yardımcısı Prof. Dr. Gökhan Gündüz, Global Aviation Services CEO’su Zeydan Öncü, Çelebi Hava Servisi Hatay Havalimanı İstasyon Müdürü Berkay Aktaş, Uçak Teknisyenleri Derneği Başkanı Necdet Aksaç, Anıl Havacılık Genel Müdürü Ahmet Anılar, HAVAK Genel Başkanı Oben Oğultarhan, İSTE Havacılık ve Uzay Bilimleri akademik personeli ile öğrenciler katıldı.

"Fakültelerin, bölümlerin açılması yeterli değil"

Konferansın açılışında konuşan İSTE Rektörü Depci “Fakültelerin, bölümlerin açılması yeterli değil. Spesifik bölümlerde regülasyon şart. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemize gerekli ilk laboratuvarımızı kurduk. Global Aviation Services CEO’su Zeydan Öncü ile yaptığımız anlaşma ile dünya çapında çalışmanıza imkan verecek eğitim modüllerinizin eksik olanları Almanya’dan gelecek olan ekip tarafından verilecek. Bu Türkiye’de bir ilk" diye konuştu.

Konferansta konuşan Global Aviation Services CEO’su Öncü, Almanya’da aldığı eğitimler sonrası AirBus firmasında 20 yıl çalıştığını belirterek, "Daha sonra kendi firmamı kurdum. Abu Dabi’de Conversion Center’da önemli isimlerin uçak ve helikopterlerini dönüştürüyoruz. Aldığımız sertifikalar dünya çapında geçerli. Dünyanın her yerinde ve tüm havayollarında çalışabileceğiniz şekilde mezun olmanız için eksik modüllerinizi tamamlayacağız” dedi ve öğrencilerin sahip olması gereken niteliklerle ilgili genel bilgi de verdi. 

Uçak Teknisyenleri Derneği Başkanı Aksaç da dünyada ve Türkiye’de uçak teknisyenlerinin mevcut durumu ve raporlarla gelecek tahminlerinin nasıl olduğunu anlattı. Aksaç, sektörde dünyanın her yerinde iş imkanları olduğunu belirterek, bunun için dil yeteneklerini geliştirmeleri, analitik düşünmeleri ve grup çalışmasına uyumlu nitelikler geliştirmeleri tavsiye etti. Anıl Havacılık Genel Müdürü Anılar ile pilotlar Recep Anılar ve Ekin Oğuz ise "Sivil havacılık nedir? Sivil havacılık eğitim süreci nasıl işlemektedir? Uçuş eğitim süreçleri nelerdir?" konularını anlattı ve Anıl Havacılık hakkında bilgi verildi. 

HAVAK Genel Başkanı Oğultarhan da havacılık sektöründe kendi yolculuğunun nasıl ilerlediğini anlattı. Uçak tanıtımı yapan Oğultarhan, sivil havacılık konusunda tecrübelerinden yola çıkarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Çelebi Hava Servisi Hatay Havalimanı İstasyon Müdürü Berkay Aktaş ise şirket yapılanmalarını anlattı işe alım süreçleri ile ilgili bilgi verdi. Aktaş, bu yıl da 10 öğrenciye İME programı kapsamında istihdam sağlayacağını ifade etti. İSTE'den yapılan açıklamada, konferansta düzenlenen çekilişle paraşütle atlama, uçakla Hatay gezisi ve THK gezisi gibi hediyelerin verildiği belirtildi.


Anahtar Kelimeler: Sivil Havacılık konferansla kutlandı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19