Siyaset ısınıyor

AKP Hatay´da büyükşehir Belediyesine yoğunlaşacak. Mevcut başkanlar ise anketle soruluyor

SİYASET 27.10.2018 13:27:10 0
Siyaset ısınıyor

Sadet Berkyürek/İskenderun
Yüksek Seçim Kurulu YSK´nın yerel seçimlere ilişkin kararı Resmi Gazete´nin dünkü sayısında yayımlandı. Partiler ve aday adaylarının 31 Mart 2019´da yapılacak yerel seçimlere yönelik çalışmaları da hız kazanmaya başladı. Mevcut belediye başkanlarının başarılarını anket yöntemiyle ölçen AKP´nin Hatay Büyükkşehir Belediye Başkanlığı´na yoğunlaşacağı mesajı verilirken, CHP Hatay´da genel seçimlerde liste kriziyle başlayan küskünlükleri giderme çabasında. MHP´de ise Cumhur ittifakının yerelde bittiği açıklamalarının ardından yerelde ‘ziyaret´ turu başladı.

AKP HBB´ye yoğunlaşacak
AKP Genel Merkezi tarafından 81 il içerisinde en disiplinli ve planlı teşkilat seçilen Hatay´ın yerel seçimlere hazır olduklarının mesajını paylaşan İl Başkanı İbrahim Güler, aday profiline ilişkin, ‘AK partililiği tescil edilen´ ifadesini belirtirken büyükşehir belediye başkanlığına odanacaklarını belirtti. Büyükşehrin önemini hem kentin ortak çatısı hem ‘önemli bütçeye sahiplikle´ de açıklayan Güler´e göre Hatay´da ‘devletin imkanları, gücü ve kaynakları Büyükşehir Belediyesi tarafından milletle buluşmadı.´
AKP´de partinin ilçe kurucularından ve eski milletvekili Mehmet Soydan, Antakya´nın eski belediye başkanı Mehmet Yeloğlu, İskenderun eski belediye başkanlarından Mehmet Aslan´ın abisi, hukukçu Prof. Dr. Zahrettin Aslan´ın HBB´ye aday adaylığını açıklayan ilk iki isimler oldu.

Başkanların başarıları anketle ölçülüyor
Mart 2019´da yapılacak yerel seçimlere yönelik takvimi 05 Kasım´da başlatacak Adalet ve Kalkınma Partisi, Hatay´da geçtiğimiz hafta ilçelerde Genel Merkez Bölge Koordinatörlerinin de katılımıyla istişare ve değerlendirme toplantılarını tamamladı. Genel merkez yöneticilerinin yerel seçimlere yönelik yoklamaların da gerçekleştirildiği ziyaret ve toplantılarda sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ile görüş alışverişleri de yapıldı.
Kasım ayının ilk haftasında başlayacak aday adayı başvurularını genel merkez mülakatlarının takıp edeceği AKP´de  yerel seçimlere hazırlık çalışmaları kapsamında anket yöntemiyle belediye başkanlarının başarılarını ölçme çalışmaları ise devam ediyor.

MHP İskenderun´da kimi gösterir?
MHP´de ise 31 Mart yerel seçimlerine yönelik yoklamaların, Genel Başkan Devlet Bahçeli´nin ‘Cumhur ittifakının yerelde sona erdiği´ açıklamasının ardından hızlandığı gözlemleniyor. İskenderun´da da partinin geçen dönem belediye başkan adaylarından İbrahim Gül, parti yönetimiyle kulis çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekilliğini kılpayı kaçan İbrahim Gül´ün AKP ile yerelde bir ittifakla ilgili sürpriz bir gelişme olmaması durumunda Gül´ün ‘aday gösterilirsem elimden geleni yaparım´ yaklaşımında olduğu ifade ediliyor.

Memurlar 1 Aralık´a kadar istifa edecek
2019 yerel seçimlerinin tarihi kesinleşti. YSK´nın Resmi Gazete´de yayımlanan kararına göre 2019 Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyat Heyetleri seçimlerde aday olmak isteyenler için son istifa tarihi 1 Aralık 2018. YSK´nın 1036 sayılı kararında kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacakların da dilekçelerini en geç 1 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 17.00´ye kadar vermeleri gerektiği belirtildi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00