'Siyaset vatandaşı aldatmak değildir'

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir tarafından birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısı düzenlendi.

GÜNCEL 14.11.2018 10:50:22 0

 

Samandağ/SES
Truva Life Otel´de yapılan kahvaltıya Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, HBB Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Hatay İl Başkanvekili Eser Yangın, bazı dernek başkanları ve kanaat önderleri, CHP üyeleri ile muhtarlar da katıldı.
Kahvaltıda konuşan Samandağ Belediye Başkanı Nehir, “Siyaset yapmak isteyen herkese saygılıyız. Herkesin siyaset yapmaya hakkı vardır. Siyaset vatandaşı aldatmak değildir. Siyaset yapamayacağımız işleri vaat etmek hiç değildir. Siyaseti yaparken birbirimizi inciterek kırarak yapmamalıyız. Siyaset yaparken neyi talep ettiğimizi bilen bir yerden hareket etmeliyiz. Her kim doğru bir şekilde siyaset yapmak isterse bizler kendilerine saygı duymakla birlikte, üstümüze düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Biz bu ülkenin asli unsuruyuz. Yemen´de, Çanakkale´de vefat eden şehitlerimiz, dedelerimiz, atalarımız var. Bu ülkede bir ve eşit olduğumuzu her ortamda haykıracağım. Biz öteki olmak istemiyoruz. Özellikle komşu ve kardeş Suriye´de yaşanan bu savaştan kaynaklı eşgüdümlü, eşzamanlı Hatay´ı da karıştırmak isteyen bazı unsurlar oldu. Ama elleri boş döndüler, yarın elleri boş dönecek ve gelecekte de elleri boş dönecekler. Çünkü biz birlikte yaşamayı öğrendik. Bizim atamız böyle yaşadı, babamız böyle yaşadı. Biz etnik dini ayırımcılık yapmadık. Biz mezhepleri ayırmadık. Bizden ötekinden demedik. Bizler birlikteyiz ve Hatay iyi bir ailedir. Bu partinin bayrağını da her platformda dalgalandırmanın çabası içerisinde olacağız. Siyaset yaparken verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz gerekiyor. Siyaset yapan arkadaşlar veremeyecekleri sözleri vaat etmemelidir. Çünkü bu görevlere gelirlerse bu sözlerin altında ezilirler. Hiç kimsenin elinde sihirli değnek yoktur. Üç-beş günde bu memleketi cennet yapacak bir olanak söz konusu değil. Bu ülke koşullarında ilçemizin payına düşeni almak için sizden aldığımız güçle canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siyasetçinin görevi budur. Biz de bu görevi yerine getiriyoruz. Biz bir daha seçilirsek böyle yapacağız. Bu göreve bizim dışımızda kim gelirse de ona bu yönde çaba göstermeye devam edeceğiz. Alamadığımız ilçeleri almak için, HBB meclisinde dengeleri lehimize çevirmek için herkes ama herkes elinden geleni yapmalıdır. Bu sıkıntıları bir sonraki dönemde yaşamamalıyız. Kenetlenelim ve buna izin vermeyelim. Bu mümkün. Bunu birbirimizi severek başarabiliriz' dedi.
Hatay Milletvekili Güzelmansur da “İlçelerimizdeki aday adaylarımızın hepsi partimizin birer neferidir ve birbirinden değerlidir. Toplum kimi istiyor ve kimi tercih ediyorsa onu başkan olarak göreceksiniz, bunun sözünü veriyorum. Eğer Hatay´da huzur varsa bunun en büyük sebebi Büyükşehir Belediyemizin Cumhuriyet Halk Partisinde ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın Lütfü Savaş olmasından kaynaklanmaktadır. Bizi birleştirecek tek zihniyet Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir” değerlendirmesini yaptı. Hatay Milletvekili Tokdemir de 'Cumhuriyet Halk Partisini hem yerelde hem genelde iktidara taşımamız lazım. Çünkü herkesin her aklıselim insanın Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında özgürlük ve demokrasi mücadelesini birilikte vermek gerekir. Hem Hatay´da hem de Türkiye genelinde birlik ve beraberlik içerisinde güç olacağız, birlik olacağız ve partimizi iktidara taşıyacağız” dedi. CHP Hatay İl Başkanvekili Yangın da “Yeni bir başlangıç yapacağız! Nereden başlayacağız? Elbette ki belediyelerden. Mümkün olduğu kadar çok belediyeyi kazanmak için önce sokakları geri alacağız. Sosyal belediyeciliği mikro iktidar alanları haline getirecekler. Laiklik ve çoğulluk adına silinmek istenen ne varsa onların çalışmaları sayesinde yeniden hayat bulacak' diye konuştu.Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş da şunları söyledi: 'AKP´nin 17 yıllık iktidarında Hatay hizmetten yoksul bırakıldı. Mevcut iktidar Hatay´ın hepsini hatta yüzde 80 oyu olan ilçeleri bile pas geçmiştir. Yerelde çok başarılı olmak zorundayız. Büyükşehirde meclis üyeliği konusunda kararları alabilmek için daha güçlü olmalıyız. Daha güçlü olmak için de birbirimize daha fazla sarılmalıyız. Daha güçlü bir şekilde iktidar olmamız gerekmektedir. Bize daha fazla ilçede belediye başkanı kazanmalıyız, her ilçede de en az bir meclis üyesi kazanmalıyız. Bu nedenle kimsenin küsmeye lüksü yoktur. Bütünlüğümüzü bozmadan önümüzdeki sürece herkesin katkı sunması gerekmektedir. Bütün belediye başkanlarına ve aday adayı arkadaşlarıma şahsım olarak eşit derecede yakınım. Hepsi bu ailenin bir ferdidir. Bu ailenin ferdi olan arkadaşlarımızın da kendi partilerinde bir yerlere gelmek istemesi kadar doğal bir şey yoktur. Adaletli bir seçim istiyoruz. Adaletli, objektif ve herkese eşit yaklaşan bir seçim olmasını istiyoruz. Bu seçim tabi ki Genel Merkezimizin, PM, MYK ve Genel Başkanımızın aldığı kararlar doğrultusunda olacaktır. Biz ne kadar geniş katılımlı bir seçim olursa o kadar iyi diyoruz ve ipi göğüsleyen arkadaşımız ile yol alamaya gayret ederek birlik ve beraberlik içinde Büyükşehir´i ve ilçeleri kazanmak için elimizden geleni yapacağız. kişi odaklı değil proje odaklı, gelecek odaklı vizyonel konuşmalıyız. Önce şehrimizi sonra ülkemizi nasıl kurtarırız ona bakmalıyız. Kendini kurtaramayan ülkesine faydalı olamaz. Biz başarmak zorundayız.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57