'Siyaseten yenemediklerini yargı yoluyla yok etmeye çalışıyorlar'

HDP İskenderun İlçe YK Üyesi Nevzat Güzel, partisinin, demokrasi mücadelesi ittifakının hukuk, adalet, eşitlik ve barış mücadelenin öncüsü olduğu için intikam operasyonu ile karşı karşıya kaldığını savundu.

SİYASET 1.10.2020 14:16:49 0

İskenderun/SES

'Siyaseten yenemediklerini yargı yoluyla yok etmeye çalışıyorlar' değerlendirmesinde bulunan HDP´li Güzel, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 'Hedef HDP´siz bir Türkiye, HDP´siz bir siyaset, HDP´siz bir yaşam, HDP´siz parlamentodur. Dertleri budur. Ama şunu görmezden geliyorlar. HDP en az 6 milyon seçmeni ve alileri birlikte 20 milyon insanı temsil eden bir siyasi partidir. Türkiye´nin ve Meclisin üçüncü büyük partisidir. HDP´yi bu tür tasfiye operasyonlarıyla ortadan kaldıramaz, etkisiz hale getiremezsiniz. HDP´ye oy ve gönül vermiş milyonlarca insanı ne yapacaksınız?' dedi. Güzel, bazı siyasi parti yöneticilerinin de katılımla destek verdiği basın açıklamasında, dayanışma için teşekkür etti ve şöyle konuştu: 'Bu dayanışmayı daha da büyüteceklerini biliyoruz, çünkü onlar bugün HDP´nin bütün politikalarına, söylediklerine katılmasalar da HDP´siz bir Türkiye´nin demokrasi açısından ne kadar büyük bir kayıp olacağının farkındalar. Onlarla birlikte demokrasi mücadelesinde, barış mücadelesinde her türlü fedakarlığı yaparak mücadeleyi büyütme ve ortaklaştırma sözünü bir kez daha veriyoruz. Bu dayanışmayı, bu desteği büyütmek istiyoruz. O nedenle de HDP düşmedi, bütün baskılara rağmen ve düşmeyecek. 29 kişiye operasyon yapılarak HDP´nin sesini, sözünü mücadelesini, kısamazlar. Bugüne kadar yapılan sistematik operasyonlarla HDP´yi nasıl küçültemedilerse, tasfiye edemedilerse, bundan sonra da bunu başaramayacaklar. O yaptığınız operasyonda hedeflediğiniz yüzde 50+1´i alamazsınız.'
Gözaltına alınan partililerinin serbest bırakılmasını isteyen HDP YK üyesi Güzel, 'Sizin seçim hesaplarınıza boyun eğecek ne bir parti var, ne bir halk var, ne bir Türkiye var. HDP´iz bir Türkiye yaratmayı başaramayacaksınız. Biz hep olacağız, ilerleyeceğiz, dayanışmayla, birliktelikle, Türkiye halklarının tümünün sesini, sözünü söyleyerek büyümeye ve demokratik siyasette ilerlemeye devam edeceğiz' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19