Siyasetin hukuku yok oluyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakan Nihat Matkap, siyasette hukukun olmamasının, genel hukuku da yok ettiğini ve bunun sonunun karmaşa olduğunu ifade etti.

SİYASET 14.02.2018 10:20:49 0
Siyasetin hukuku yok oluyor

Akın Bodur/İskenderun

Partisi CHP´nin Hatay´da yenden seçilen ilçe yönetimi ile kadın ve gençlik kollarına ´hayırlı olsun´ ziyaretinde bulunduğunu, İskenderun, Payas, Erzin, Dörtyol, Belen ve Arsuz ilçe örgütlerini kutladığını belirten Matkap, 'Soluk almadan çalışmamız gereken bir döneme girdik. Cok endişeliyim. Çünkü, başkanlık sistemine gidilen yoldayız. Başkanlık sistemi hukuken resmileşmediği halde, yaşadıklarımız, geleceği ilişkin endişe yaratıyor. Hukuk düzeni giderek yok oluyor. Siyasetin hukuku da yok oluyor. Milletvekili Enis Berberoğlu davası ve Anayasa Mahkemesinin bırakılması kararına rağmen tutuklu bulunmayı sürdüren ve iki gazeteci bunun bir örneği. İki gazeteci için Anayasa Mahmekesi serbekt bırakılması kararını verdi ama siyasetten gelen talmatla bırakılmıyorlar. Hak ve hukukun ihlal edildiği bir dönemi yaşıyoruz. Başbakan, belediye başkanları, il başkanları talimatla istifa ettiriliyor. Eğer siyasetin hukuku kalmamışsa, ülkedeki hukuksuzluğu anlayışla karşılamamız gerekiyor. Bunun soru karmaşadır' dedi.

´Siyasi doğrular yapılmalı´
CHP İskenderun ilçe örgütüne yaptığı ziyarette konuşan Nihat Matkap, şunları söyledi: 'Felaket kapıda. Türkiye´de demokrasi kaybı olmasaydı, siyaset kültürü bu kadar aşınmamış olmasaydı, belki bu kadar kaybımız olmayacaktı' diye konuştu.
Birçok alanda olduğu gibi siyaset hayatında da her gün yeni şeyler öğrenildiğini anlatan Matkap, partisi CHP´nin son kurultayının da öğrettiklerinin olduğunu, önemli değerlendirmelerin olduğu konuşmaların yapıldığını ifade etti. Matkap, 'Bu eleştiriler, gelecek için çok yararlı olacak. Bir eleştiri ya da övgü karşılık buluyorsa, onu önemsemek gerekir' dedi.
Mlletvekili dokunulmazlığının kaldırılması, cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu´nun açıklanmasında Kemal Kılıçdaroğlu´nun tek belirleyici olmasının da kurultayda eleştirildiğin anlatan Matkap, 'Siyasetin doğruları vardır. Onlar neyse, onlar yapılmalı. Bunu yapmak önemlidir' dedi.
CHP´nin karakterinin çok farkl olduğunu, 60 yıldır iktidarda bulunmamasına karşın ülkenin en dinamik partisi olduğunu savunan Matkap, 'Fakat CHP, her zamankinden daha çok demokrasitik olmalıdır. Bunda Hatay siyaseti de nasibini almalıdır' değerlendirmesini yaptı.
AKP´nin ittifaklarını hemen hemen tamamladığını anlatan ve CHP´nin cumhurbaşkanlığı seçimi seçeneğini biran önce ortaya koyması gerektiğini ifade eden Matkap, 'Bizler ne yapıp edip, Türkye´nin önündeki bu faciayı önlemeliyiz' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Siyasetin hukuku oluyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22