Siyasette yalnız olmadığımı gördüm

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 3 partinin teklifte bulunduğunu belirten HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Tabii ki bir yola başlarken nasıl kazanabilirim diye hesap yapıyorsunuz. Biz mevcut olduğumuz partimizi seçtik ve bu yola ç?

EĞITIM 23.10.2017 11:11:06 0
Siyasette yalnız olmadığımı gördüm

Sadet Berkyürek/İskenderun

Simya Okulları´nda düzenlenen Kariyer Günleri´ne konuk olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, eğitim hayatından meslek yaşamındaki deneyimlere, siyasete geçiş sürecini anlattı, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Yusuf Baysal Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Savaş, “Amacımız kariyer olunca hepimiz beklenti ile yaşıyoruz. Ve sonuç itibariyle ekonomik, ailesel ve mesleki anlamda da birçok yeri hedefliyoruz. Ama hedeflediğimiz noktalara ulaşmak zor olabildiği gibi bazen çok hızlı bir şekilde de olabiliyor. Bazen de hiç hedeflemediğiniz noktalarda olabilirsiniz benim gibi. O yüzden kariyer için kafanıza bir şeyi takmayın. Ama iyi insan olmak ve kaliteli bir meslek sahibi olabilmek için mücadele edin” diye konuştu.

“Zor süreçlere rağmen Hatay halkı yanımda durdu”
Eğitim hayatı ve bu süreçteki deneyimlerini de paylaşan Başkan Savaş, akademik ve başkanlık sürecinde çok çalışarak insanlara ulaşmak, onlara hizmet etmek ve ülkesini sevmek gibi içselleşen duygularla bu güne geldiğini söyledi. Sorular üzerine siyasete geçişini de anlatan Savaş, 3 siyasi partiden teklif aldığını hatırlatarak bir partiyle yola çıktıklarını kaydetti. Savaş, şunları belirtti: “Biz mevcut olduğumuz partimizi seçtik ve bu yola çıktık. Bu yola çıktığımızda da yalnız olmadığımı gördüm. Ve inanın Hatay için gece gündüz çalıştık. Ve paramız da yoktu. Zaman zaman özellikle İskenderun´a arabalarımız gidemedi ve petrolcüler bize petrol vermedi. Sabah 7´den kalkar geceler boyunca hatta sabahlara kadar çalışıyorduk. Biz bir avuç insanın destekleriyle parasız pulsuz bu seçimi kazandık. 41 gün boyunca insanlarımız yatmadı. Ve kendi yaptıkları hırsızlıkları biz yapmışız gibi şikâyet ettiler. Şikâyet ettikleri yerlerde tam tersine oylarımız arttı. Biz şikâyet etmedik. Sonuç itibariyle Büyükşehiri kazandık ve bu süreç içerisinde güzel şehrimize hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Zor süreçlere rağmen Hatay halkı yanımda durdu ve biz 3 buçuk yıldır hizmet yaptığımızda o 41 gün uyuyamayan, 30 Mart´ta bizim yanımızda arkamızda dimdik duran Hatay halkını düşünerek hizmet yaptık. Şuanda Hatay Büyükşehir Belediyesi 30 büyükşehir belediyesi içerisinde en çok altyapı yapan bir şehir haline geldi.”

“Kaliteli yaşamak için çaba sarf etmeli”
Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak olanaklar, dezavantajlar ve önceliklerle ilgili de bilgi veren Başkan Savaş, Hatay´ın yüzde 50´sinin üzerindeki bölümü kırsal kesimin oluşturduğunu ve bunun altyapı, içmesuyu, ulaşım projelerinde de belirleyici olduğunu kaydetti. Altyapı çalışmalarına yoğunlaştıklarını da sözlerine ekleyen Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Altyapı demek çocukların da altyapısı demek bizler bu zor şartlarda Hatay´ın altyapısını inşa etmeye çalışıyoruz. Özellikle bu altyapıların olduğu bölgelerde yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Belen´e normalde haftada bir su geliyordu. İçme suyu şebekesinin beşte biri kanalizasyon suyu ile karışmıştı. Erzin´den Samandağ´a, Yayladağı´ndan Hassa´ya kadar altyapı ile uğraşıyoruz. Belki çoğu görülmüyor ve yollar bozulmuş durumda diye çoğunuz kızıyorsunuz ama nasıl aileleriniz sizi okutmak için meşakkatli işler yapıyorlarsa bizler de Hatay´ın geleceği için altyapı yapmak zorundayız. Bu çalışmalardan sonra üst yapıyı yapmak da daha kolay olacaktır. Belki 10 sene sonra iyi ki bu altyapılar yapılmış diyeceksiniz. Alt yapı demek medeniyet demek. Hayat güzel ve hayatta kaliteli yaşamak için çaba sarf etmek gerekir.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57