“Skandal anlayışın dışavurumudur”

Saadet Partisi Dörtyol İlçe Başkanı Yusuf Çiçek, NATO´nun Norveç´te düzenlediği komuta kontrol amaçlı “Trident Javelin” tatbikatında Atatürk´ün fotoğrafı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın adının ‘düşman taraf´ olarak göster

23.11.2017 09:59:20 0
“Skandal anlayışın dışavurumudur”

Çiçek, “Norveç´te yaşanan rezalet, basit bir hata değil, bizce, NATO´nun İslam´ı ve Müslümanları düşman olarak gören anlayışının bir dışa vurumudur” dedi.

Skandalın ‘bir çalışanın hatası´ denilerek örtbas edilemeyeceğini ifade eden Başkan Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, parti olarak NATO´nun yapısı ve faaliyetleri ile ilgili endişeleri 40 yıldır dile getirdiklerini hatırlattı, NATO ile ilişkilerin ciddi anlamda gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. NATO´nun Sovyet bloğunun dağılmasından sonra 1990 yılında İskoçya´da yapılan toplantıda strateji değiştirdiğini ve İslam´ı kendisine yeni düşman olarak belirlediğini savunan Çiçek, “Siyasi rekabetin, politik tartışmaların ötesinde bu besbelli ki Türkiye´ye yönelik bir hamledir” değerlendirmesini yaptı.
Çiçek, şunları ifade etti: “Peki, NATO (Kuzey Atlantik Paktı) deyince ne anlıyoruz?En yakın zamandan başlarsak; 15 Temmuz hain ve alçak darbesine destek veren taraflardan biri de NATO değil miydi?Sovyetler Birliği´nin dağılmasından sonra kendisine düşman hedef olarak İslam´ı ve Müslümanları seçen bu NATO değil mi? Askeri darbelerde başrol oynayan, karanlık yanı her daim ağır basan gladyo yapılanması NATO´nun ta kendisi değil mi? Sırp canilerin, Boşnak Müslümanları son dakikaya kadar katletmesine göz yuman hatta destek veren NATO değil de kimdi? 27 Mayıs askeri darbesini yaptıran ve Menderes´i astıran da NATO değil miydi? Albay Alparslan Türkeş darbe sabahı yaptığı açıklamada, askerî rejimin NATO´ya bağlı kalacağını vurgulamadı mı? 12 Eylül 1980 askeri darbesi de bir NATO darbesi değim miydi? 28 Şubat postmodern darbesinin mimarı NATO değil miydi? Libya´yı darmadağınık eden, Afganistan, Irak, Suriye ´de taş üstüne taş koymayıp milyonlarca Müslüman´ı perişan eden, İslam dünyasını kan ve gözyaşına boğan -boğmaya da devam eden- bu NATO değil mi? O halde sormak gerekmiyor mu; 60´ı aşkın İslam ülkesi ne zaman kendi savunma gücünü kuracak? Ne zaman bu alanda somut bir adım atılacak? Müslümanlar bu alanda ölü toprağını üzerinden ne zaman atacaklar?Böyle somut bir atım atılması için daha ne kadar Müslüman´ın katledilmesi beklenecek? Daha ne kadar kadının ırzına geçilmesi beklenecek? Böyle somut bir atım atılması için daha kaç tane ülkenin işgali beklenecek? Sahi, ne zaman?”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07