Şoförlerin Yemen´den Arabistan´a geçişi başladı

CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur, Yemen´de sınırda bekletilen Türk şoförlerin Yemen´den Suudi Arabistan´a geçişlerinin başladığını duyurdu.

GÜNCEL 12.05.2020 18:35:56 0
Şoförlerin Yemen´den Arabistan´a geçişi başladı

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Suudi Arabistan´dan Yemen´e yolcu taşımacılığı yapan firmalarda çalışan ve günlerdir Yemen´de sınırda bekletilen Türk şoförlerimizin Yemen´den Suudi Arabistan´a geçişleri için yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlandığını, ancak bugün sabah saatlerinde yeniden engellendiği bilgisi üzerine konunun takipçisi olduğunu, temaslarını sürdürdüğünü bildirdi

Konuya ilişkin yaptıyı yazılı bilgilendirmede Güzelmansur, “Suudi Arabistan´dan Yemen´e yolcu taşımacılığı yapan firmalarda çalışan ve günlerdir Yemen´de sınırda bekletilen Türk şoförlerimizin Yemen´den Suudi Arabistan´a geçişleri için yaptığım görüşmeler olumlu sonuçlanmıştı. Fakat bu sabah saat 04:00´te tekrar şoför arkadaşlarımızın geçişlerinin engellendiğini ve Yemen´de tampon bölgede zor şartlar altında bekletildiklerinin bilgisini aldım. TBMM Dışişleri Komisyonu ve TBMM Yurtdışı Türkler Akraba Toplulukları Alt Komisyonu´nun bir üyesi olarak 'Dışişleri Bakanlığı ve Yemen Büyükelçisi' ile görüşerek sabah saatlerinden bu yana ilgili kurumlarla temas halindeyim. Türk şoförlerimizin Yemen´den Suudi Arabistan´a geçişleri şuanda yapılmaktadır. Geçişlerin sorunsuz tamamlanması için orada bulunan hemşehrilerimle de görüşüyorum. Hatay´a selam ve sevgilerini ilettiler. Tüm şoförlerimizin geçişleri tamamlanana kadar konunun takipçisiyim” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04