Soğuk, kar ve yağmur etkiledi

Yağış ve soğuk havanın etkili olduğu Hatay ve yöresinde yaşam olumsuz etkilendi.

GÜNCEL 19.01.2022 16:25:53 0
Soğuk, kar ve yağmur etkiledi

İskenderun/SES

 Belen´e 7 yıl sonra ilk kez kar yağarken, İskenderun´da şiddetli ve çok da kısa süreli olmayan dolu yağışı görüldü.
Kentte, Amanos Dağının etekleri ve kırsaldaki mahalleler de kar altında kaldı. Antakya´da da kar yağışı yıllar sonra yaşanırken, Hassa´da kar kalınlığı 30 santimi buldu. Soğuk hava nedeniyle dün sabah da İskenderun ve ilin tamamında yaşam olumsuz etkilendi, elektrik kesintisi ve bazı ilçelerde ulaşım sorunu yaşandı. Belen-kıcı arasındaki etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşım sorunu yaşanırken, zinciri bulunmayan araçların geçişine izin verilmedi; Hassa-Gaziantep karayolu da yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, ekipleri kar ve sağanak yağmura karşı gece boyunca çalışma yaptı. Arsuz Belediyesi ekipleri de geceyi alanda geçirdi. Belediye, sosyal iletişim sitesinden,'Yoğun sağanak yağış sebebiyle oluşan su birikintilerine ve fırtına sebebiyle devrilen ağaçlara müdahale ederek Uluçınar-Gözcüler yolumuzu yeniden trafiğe açtık' paylaşımını yaptı.

Okullara 1 günlük yağmur tatili
Hatay´da devam eden kuvvetli yağışlar dolayısıyla dün (19 Ocak Çarşamba) Hatay´da eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın, sosyal iletişim sitesinden yaptığı bilgilendirmesi şöyle: “İlimizde devam eden kuvvetli yağışlar dolayısıyla 19 Ocak Çarşamba günü Hatay genelinde eğitim -öğretime bir (1) gün süre ile ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu kurumu personellerimiz de idari izinli sayılacaktır.”

Meteoroloji uyardı
Meteorolojiden yapılan uyarıda şu bilgilere yer verildi: 'Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerde yerel aralıklı yağmurlu, bölgenin orta ile doğu kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli geçecek olan yağışların, iç ve doğu kesimlerde yerel aralıklı kar yağışlı şeklinde olması yer yer yoğun kar yağışı gözlenmesi beklenmektedir. Yağışların Osmaniye, Hatay çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis çevreleri ile Osmaniye´nin doğu kesimleri (Düziçi, Bahçe, Hasanbeyli) ile Hatay´ın kuzeydoğusunda (Hassa) yoğun kar (20 cm. üzeri) yağışı şeklinde olacağı beklenmektedir. Doğu Akdeniz´in açıklarında güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinden sonra, Doğu Akdeniz´in batısında (Anamur, Silifke arası) kuzeybatıdan, Çarşamba günü (19.01.2022) sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz´in doğusunda (Karataş, Yumurtalık, Hatay kıyıları) kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.'

Büyükşehir ekiplerinin müdahalesi sürüyor
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı´ndan (HBB) yapılan açıklamada da il genelinde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğu bildirildi. Su baskınlarına, taşkınlara, yüksek kesimlerdeki kar yağışından dolayı kapanan yollara, toprak kaymalarına müdahalelerin sürdüğü kaydedilen açıklamada 'İhtiyaç duyulması halinde belediyemizin; 112 ve 4441206 numaraları ile Alo 153 ve 185 HATSU numaraları 24 saat boyunca aranabilir. Müdahalelerle ilgili detaylı bilgi daha sonra verilecektir' denildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, ilde etkili olan sağanak yağmur ve kar yağışı nedeniyle meydana gelen olumsuzluklara çok sayıda personel ve araçla müdahale etti.HBB´den yapılan açıklamada, 'HBB AKOM ekipleri, gök gürültülü sağanak yağış, kar yağışı ve fırtına nedeniyle oluşan çatı uçması, ağaç devrilmesi, trafik kazası ve su baskınlarına ivedilikle müdahale etti. Ekipler, suları tahliye etti, devrilen ağaçları yollardan kaldırdı ve sıkışmalı trafik kazalarına zamanında yetişerek olası can kayıplarının önüne geçti. İtfaiye, fen işleri ve HATSU ekipleri tüm gün teyakkuz halindeydi. Ekipler, tüm ilçelerde koordineli çalışarak olumsuzlukları bertaraf etti. Bazı ilçelerde kar yağışının etkili olmasından dolayı kapanan yollar HBB ekiplerinin koordinasyonunda kar küreme araçlarıyla temizlendi ve yollar güvenli hale getirildi. Yaşanan trafik kazalarında da olay yerine ivedilikle yetişen ekipler, 8 sıkışmalı kazaya müdahale etti kazazedeleri sağlık ekiplerine teslim etti.'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29