Sokak hayvanlarına yemek pişirildi

Arsuz´da belediye ile Hatay Doğa ve Yaşam Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Arsuz´da iki kazan sokak hayvanları için kaynatıldı.

GÜNCEL 4.02.2022 15:21:09 0
Sokak hayvanlarına yemek pişirildi

İskenderun/SES

Hatay´da sokak hayvanları ve kırsalda yaşayan hayvanların soğukta aç kalmamaları için mama ve su bırakılmaya devam ediliyor. Antakya´da da CHP´li gençler temin ettiği mamaları bir sokakda hayvanların beslenmesi için belirli noktalara bıraktı.

Arsuz´un Uluçınar mahallesindeki Kadın Eli Semt Pazarı alanında gerçekleştirilen etkinlikte, sokak hayvanları için 250 kilo kırıntı ve 100 kilo bulgur 2 kazanda kaynatıldı. Bbazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, muhtarlar ve hayvanseverlerin katıldığı etkinlikte konuşan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, sokak hayvanları için çalışmaların yeterli olmadığını belirtti. Güven, “Sokak hayvanları tüm Türkiye´de ihmal edilmiş. Bununla ilgili bir farkındalık yaratmak için bir etkinlik yapmak istedik. Kazanları kaynatarak, bugün için bütün hayvanları sevindirmek istedik. Amaç sokak hayvanlarını hatırlatmak, sokak hayvanlarına herkesin destek olmasını sağlamak. Belediyelerin bu konuda bazı görevleri var ama bu imkânlar ölçüsünde yapılabiliyor. Ve maalesef çok yeterli düzeyde yapılamıyor. Herkesin katılması ve destek vermesi gerekiyor ki sevimli canlara faydalı olalım. Belediyelerin ve hükümetin bu konuda yaptıkları yeterli değil. Biz dâhil olmak üzere diğer belediyelerde de yeterli değil. Vatandaşlarımız da yatağa karnı aç bir şekilde giriyor. Onlar bile yeterli beslenemiyor. Ama bu konuda birçok belediye ellerinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bazı belediyeler daha iyi durumda. Hükümetin bu konu ile ilgili belediyelere, en azından Arsuz belediyesi olarak düşündüğümde hiçbir katkısı yok' değerlendirmesinde bulundu.

CHP Antakya Gençlik Kolları Yönetimi de, Hatay´ı etkisi altına alan soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına mama dağıttı. CHP Antakya Gençlik Kolları Başkanı Hasan Değirmenci, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, 'CHP Antakya Gençlik Kolları olarak Aşağıoba Mahallesinde gençlerle bir araya gelip sokak hayvanları hakkında istişarede bulunduk, akabinde sokakları gezerek mahalleli vatandaşlarıdan sokak hayvanları hakkında bilgi aldık. Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı barınaktan temin ettiğimiz mamaları sokak hayvanlarına dağıtıp bir kısmını da mahalle sorumlumuz Mustafa Kaplan´a bıraktık. Sokak hayvanlarına düzenli olarak mama bırakılmasını sağlayacak. Unutmayalım ki onlar da can ve kışın üşürler aç kalırlar. Lütfen sokak hayvanlarına bir kap mama bir kap su' iadesine yer verdi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62