Sokak sokak ekmek satışı

Sokağa çıkma yasağında fırınlar açık. Fırıncılar Odası: Herkese yetecek kadar ekmek üretimi var

İSKENDERUN 11.04.2020 11:50:03 0
Sokak sokak ekmek satışı

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle aralarında Hatay´ın da bulunduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak´ta hafta sonunu kapsayan iki gün süreyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor, ancak halkın temel gıda ihtiyaçları arasındaki ekmeğin karşılanması amacıyla kentlerde fırınlar çalışıyor.

İskenderun´da 150 fırın var

300 bine yakın kişinin yaşadığı İskenderun´da halkın ekmek ihtiyacını karşılayan fırınlar, İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında sokağa çıkma yasağı süresince çalışan işletmeler arasında bulunuyor.

Kentte 150 fırının faaliyet gösterdiğini belirten İskenderun Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, lokanta ve kebapçıların kapalı olması nedeniyle bazı fırınların kapalı olduğunu belirtti. Şenöz, 'Kentte ağırlıklı olarak somun ekmeği üreten ve mahallelerdeki pide fırınları çalışıyor. İskenderun´da ekmek üretimine ilişkin sorunumuz yok. Yeterli miktarda fırın ve çalışan var. Herkese yetecek kadar ekmek üretiyoruz. Kimsenin endişesi olmasın' açıklamasını yaptı.

Araçlardan ekmek satışı

Gazetemize bilgi veren İskenderun Fırıncılar Odası Başkanı Şenöz, fırıncıların toplu ekmek taleplerini yetire getirdiğini, sitelerden gelen siparişler kapsamında o bölgelere ekmek gönderdiğini belirtti. Şenöz, 'Fırınlardaki görevliler, sokağa çıkma yasağı süresince fırınların araçlarıyla sokak sokak dolaşarak halkın ekmek ihtiyacı ve talebini karşılıyor ve buna devam edecek. İskenderun´da halkın ekmek bulamama sorunu yok' dedi.

Bakanlıktan ekmek açıklaması

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı´ndan ekmek dağıtımıyla ilgili yapılan açıklamada vatandaşların ekmek ihtiyaçlarının fırınların dağıtım araçları ve Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla giderileceği bildirilmişti. Gerek duyulması halinde bu amaçla kamu kurum ve kuruluşlarının araçlarından da faydalanılacağı da belirtilmişti.


Anahtar Kelimeler: Sokak sokak ekmek satışı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19