Sokak yasağı ve yaygın test istedi

Bilim Kurulu kararlarını siyasi ve ekonomik süzgeçten geçirmeye son verilmesini isteyen Şahin´den ‘yaygın test ve sokağa çıkma yasağı´ çağrısı

SİYASET 8.04.2020 14:59:37 0
Sokak yasağı ve yaygın test istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin, koronavirüs salgınına yönelik önlemler kapsamında yaygın test ve sokağa çıkma yasağı uygulanması çağrısında bulundu. AKP Genel Başkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan´a açık çağrıda bulunan Şahin, “Her geçen gün artan vaka ve ölümleri durdurmak adına, Bilim Kurulu kararlarını siyasi ve ekonomik süzgeçten geçirmeye son verip acil olarak yayılımı önleyecek tedbirler olan yaygın test ve sokağa çıkma yasağını uygulayın” dedi.

AKP iktidarını ‘korona salgınını milli mücadele ilan etmek ve bunu meşrulaştırmak içinde de bağış kampanyasını Tekalif-i Milliye emirlerine benzetme gafletinden geri durmamak´la eleştiren Suzan Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “İktidara geldikleri günden bu yana geçen19 yılda Cumhuriyet kazanımlarını yabancılara ve yandaşlarına peşkeş çeken, her şeyi özelleştirip satan, üretimi terk edip ülkeyi dışa bağımlı hale getiren, bugünler için ayrılan memleketin kefen parası olan İhtiyat Akçesini dahi yandaş müteahhitlerinin paralarını ödemek için heba ederek hazineyi tam takır kuru bakır bırakan AKP ve Saray gelinen süreçte, vatandaşın IBAN´ını toplayıp para yollayacağına vatandaşa IBAN yollayarak yardım dilenir hale gelmiştir.”

Sağlık çalışanlarının malzeme eksiğine rağmen yurt dışına tıbbi malzeme yardımı yapılmasını da eleştiren Şahin, “Her mikrofon başına geçtiğinde dünyanın lider ülkesi ve en büyük ekonomilerden biri olmakla övünerek gözümüzün içine baka baka aklımızla dalga geçen AKP genel başkanı, sağlık çalışanlarının malzeme eksiğine rağmen yurt dışına tıbbi malzeme yardımları yapmakta, Suriyelilere harcayacak 40 milyar bulabilirken kendi vatandaşından bağış talep etmektedir. İşsizlik fonundaki paraların hesabını, deprem ve 15 Temmuz şehitleri için önceki kampanyalarda toplanan bağışların hesabını verememektedir. Her fırsatta halktan bağış isteyen AKP hükümeti devletin imajını da yerle bir etmektedir. Saray´ın bir günlük masrafı ile binlerce aileye destek olarak yetecekken hala israftan, şatafattan, yazlık kışlık saraylar yaptırmaktan, hayali kanal projelerini ihaleye çıkarmaktan vazgeçmeyen AKP iktidarı ‘Evde Kal´ dediği vatandaşına geçim parası vermeyi esirgememelidir” görüşünü dile getirdi.

Mustafa Kemal Atatürk´ün TBMM´den aldığı geçici yetkiye dayanarak Tekalif-i Milliye ilan etmesi ile ‘bütün yetkileri elinde toplayan AKP´nin genel başkanının başlattığı kampanya kararı arasında benzerlik kurulamayacağını da savunan Şahin, şunları kaydetti: “Yapılmak istenenin bir algı operasyonu olduğu açık ve nettir. Milli müca¬dele içerisinde olduğumuzu söyleyip halka yeni yükümlülükler dayatarak, batırdıkları ekonomiyi, kuruttukları hazine ve yandaşlarına peşkeş çektiği Cumhuriyet kazanımlarını bu millet unutmuyor ve unutmayacaktır. Bu tarz algı operasyonlarının amacı halka daha fazla yük bindirmenin yolunu açmaktır. 19 yılda zenginleştikçe zenginleşenler yalandan 3-5 maaşını kampanyaya bağışlayarak göz boyayamaz. Vergisini vererek devletine vereceğini veren halk devletine değil, devlet halkına yardım etmelidir.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00