´Sökülen üst geçit MYO yoluna konulsun´

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Başkanlığı´ndan dün toplanan mecliste gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Selim Yazar, üst geçidin battı-çıktı projesi nedeniyle söküldüğünü anımsatıp, üst geçidin onarılarak

3.10.2017 10:27:41 0
´Sökülen üst geçit MYO yoluna konulsun´

Burak Milli/İskenderun

İskenderun MYO bölgesinde birçok kazanın yaşandığını anlatan MHP´li Yazar, yine bölgede yapılması planlanan kaçış rampasının ne aşamada olduğunu da sordu. Sanayi esnafına hizmet verecek otoban bağlantı yolunu konusunda aşamanın kaydedilip, kaydedilmediğini de gündeme taşıyan Yazar, bu bağlantının sanayi esnafı tarafından hak edildiğini kaydetti.

´Belediye kaynakları israf ediliyor´
CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik de, söz alıp, gündem dışı konuşma yaptı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´e tek faaliyetinin kaldırım üzerinde titizlikle çalışmak olduğunu belirten CHP´li Dik, kaldırımların olması gereken kalitede olmadığını da öne sürdü. Sağlam kaldırımların da yok edildiğini savunan Dik, belediyenin kaynaklarını israf edildiğini ifade etti.
AKP Grubu adına söz alan meclis üyesi Bülent Özer ise gündem dışı yaptığı konuşmada, hizmet konusunda bazı sıkıntıların olabileceğine işaret etti. İskenderun´un alt yapısı bakımından çeşitli şehirlerden daha gelişmiş olduğunu anlatan Özer, kentte devam eden battı-çıktı projesi nedeniyle şehirdeki trafik konusunun tekrar görüşülmesi önerisinde bulundu ve düzenleme yapılmasını istedi.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de kendisine yöneltilen soruları cevapladı. CHP´li Dik´in yorumuna katılmadığını belirten Dingil, belediye ve meclis olarak TEDAŞ´a yolu vermemeleri halinde halen alt yapının yapılmamış olacağını söyledi. Önemli olan şeyin kentin geleceği olduğunu anlatan Dingil, kaldırımları da çağdaş belediyecilik anlayışıyla genişlettiklerini aktardı.
Feyezan Kanalı köprülerinin bu hafta biteceği bilgisini veren Dingil, vatandaşların evlerini yıkmamak için bu yola girdiklerini söyledi. Üst geçidin İskenderun Belediyesi´ne ait olmadığını belirten Dingil, 'Ana arteldeki üniterler bize ait değil. Söktü, aldı götürdü büyükşehir... ´Bizim garajda kalsın lazım olursa kullanırız´ dedik adamlar dinlemedi, aldı götürdü. Lazım olursa heralde verirler geri' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22