Son dönem iş yaşamında geçecek

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), son sınıflarının son dönemini sahada geçirmek isteyen öğrencilerini iş dünyasına entegre etmek üzere 160 firma ile protokol imzaladı. 189 entegratör öğrenci için düzenlenen Oryantasyon Programı?

EĞITIM 8.02.2018 09:46:09 0
Son dönem iş yaşamında geçecek

 

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, geçen yıl 99 entegratör ile gerçekleştirilen İş Dünyasıyla Entegrasyon Programı´nın, bu yıl 189 entegratör öğrenci ile devam ettiği ve 160 firma ile protokol imzalandığı belirtildi. Toplantının açılışında konuşan İSTE Rektörü Türkay Dereke, öğrencilere şöyle seslendi: “Bu programdaki başarınız, gittiğiniz işyerlerindeki başarınız bu programın sürdürülebilirliğini sağlayacak. Arkadan geleceklerin yolunu sizler açacaksınız. Sizler stajyer değil, entegratörsünüz. Gittiğiniz yere değer katmaya çalışıp, iş dünyası ile üniversite arasında bir köprü oluşturacaksınız. Bu köprüler sayesinde üniversite-sanayi işbirliğinin niteliği artacak. Büyük bir kısmınız, entegratör olarak gittiği işletmede başarı göstererek, belki de orada işe girecek ve iş hayatına orada devam edebileceksiniz.'
İDE Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yunus Eroğlu da, programının bu sene daha fazla öğrenciye olanak tanıyacağını belirtti. İSTE Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Seçkin Dilek ise ´motivasyon, inovasyon ve tecrübe paylaşımı´ konulu sunum yaptı. Öğrencilerin İDE sürecinde bir stajyer değil çalışan olduklarını bilmenin ve bu doğrultuda davranmanın önemli olduğunu anlatan Dilek, inovasyon, yenilik ve yaratıcılık konularında bilgi de verdi.
İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Sivil Havacılık Yönetimi Bölümü öğretim görevlisi Göksel Saraçoğlu da, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki yasal düzenlemelerin iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.
İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi Zülfiye Erdoğan da, ´toplam kalite yönetimi´ konusunda bilgi verdiği seminere katılanlara katılım sertifikası da verildi.

 

 

 

 

 

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29