Son tarih 29 Aralık!

Kırıkhan Belediye Başkanlığı büyük depremin ardından orta hasarlı binalarla ilgili güçlendirme yapmak isteyenler için başvuru bilgilendirmesi yaptı: Belediyeye 29 Aralık gününe kadar başvurabilecek.

HATAY 12.12.2023 13:53:00 0
Son tarih 29 Aralık!

Deprem sonrası orta hasarlı binaların güçlendirilmesine ilişkin alınan kararlar doğrultusunda Kırıkhan Belediyesi, ağır yıkım ve hasarın yaşandığı ilçede kent sakinlerini bilgilendirdi.

Kırıkhan Belediyesi'nden gelen açıklamaya göre, mülk sahiplerinin 29 Aralık 2023 tarihine kadar dilekçe ile başvuru yapması gerekiyor..

Depremin etkisiyle orta hasarlı binaların güçlendirilmesine yönelik alınan kararlar çerçevesinde, Kırıkhan Belediyesi zabıta ekipleri tarafından vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Broşürlerde, orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için gerekli adımlara dair detaylar yer aldı.

Bu adımlar şu şekilde sıralandı:

-Orta hasarlı yapı sahiplerinin, 29 Aralık 2023 tarihine kadar belediyeye dilekçe ile başvurması gerekiyor.
-Dilekçe ekinde, güncel tapu kaydı, orta hasarlı olduğunu gösteren belge ve apartmanlarda ise karar defteri bulunmalıdır.
-İlgili belediyeler, 05 Nisan 2024 tarihine kadar güçlendirme ruhsatı vermek zorundadır..
-Güçlendirme izni alan veya uygun görülmeyen binaların listesi, 12 Nisan 2024 tarihine kadar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bildirilecek.
-Bu tarihten sonra, ilgili bakanlık ve AFAD tarafından hak sahipliği süreci başlayacak.

Genelge ne diyor?
Depremde ayakta kalan ancak yara alan orta hasarlı binalar için 21.11.2023 tarihinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, orta hasarlı olduğu tespit edilmiş konutların hepsi ağır hasarlı binalar gibi işlem görecek.

Yayımlanan genelgeye göre konutlarının güçlendirmeye elverişli olduğunu düşünen ve konutlarını güçlendirmek isteyenlerin 29.12.2023 tarihine kadar kat maliklerinin beşte dördünün yazılı onayı ile ruhsat vermeye yetkili idareye başvuru yapmaları gerekiyor. Bu şekilde başvuru yapanlardan ruhsat vermeye elverişli olanlar, ruhsatın düzenleme tarihinden itibaren bir yıl içinde güçlendirme işlemlerini tamamlamaları gerekecek.


Anahtar Kelimeler: tarih Aralık!

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19