Sonsuzluğa omuzlarda gitt

Diyarbakır´ın Kulp ilçesinde önceki akşam güvenlik güçleri ve terör örgütü PKK arasında çıkan çıkan çatışamda şehit olan Dörtyollu Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Özal (26), dün memleketinde toprağa verildi.

22.04.2017 12:56:25 0
Sonsuzluğa omuzlarda gitt

 Bir yıl önce mesleğe başlayan bekar şehit Özal´ın, üç kardeşinin bulunduğu belirtildi. Çatışmada, iki askerle birlikte yaralanan Uzman Çavuş Mehmet Özal´ın, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Şehit Özal´ın cenazesi, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı´nda düzenlenen tören sonrası havayoluyla Adana´ya gönderilen, oradan da karayoluyla Dörtyol´a getirilirken, Diyarbakır´da şehidi uğurlayanlar arasında Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla da yer aldı.
Ailesine oğullarının şehit olduğu haberinin verilmesi üzerine Yeşilköy´deki babaevine, Türk bayrağı asıldı. Şehidin annesi Rukiye ve baba Yılmaz Özal´ı, akrabaları ve komşuları da sakinleştirmeye çalıştı. Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, şehit ailesine taziye dileklerini iletti.

Mezarlığa omuzlarda taşındı
26 yaşındaki şehit şehit uzman çavuş Mehmet Özal, dün Dörtyollu hemşehrilerinin de katıldığı devlet töreniyle sonsuzluğa uğurlandı.
Önce Dörtyol´un Yeşilköy Mahallesindeki baba evine getirilen şehit Özal´ın cenazesi, burada helallik alınması sonrası, üç kilometreye yakın mesafedeki Yeşilköy Merkez Mezarlığına omuzlarda götürüldü. Şehidin annesi Rukiye, babası Yılmaz ve kardeşleri tabuta sarıldı ve ağlayarak, evlatlarına veda etti.
Cenaze namazı Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılırken, şehidin cenaze törenine, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Mevlüt Dudu ve Adem Yeşildal, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Payas Kaymakamı Hakan Kılıçkaya, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile birçok kurum ve kuruluşun temsilcisi, siyasi parti ve demokratik kitle kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.
Şehit Mehmet Özal´ın ailesi, tören boyunca ayakta durmakta güçlük çekerken, ´Şehitler ölmez, vatan bölünmez´ sloganı arasında toprağa verilirken, şehit Özal´ın bazı yakınları da rahatsızlık geçirdi.


Anahtar Kelimeler: Sonsuzluğa omuzlarda gitt

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04