Sonsuzluğa gidişinin 84. yıldönümü

Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa gidişinin 84. yıldönümü olan 10 Kasım Perşembe günü (yarın), törenlerle anılacak.

GÜNCEL 8.11.2022 16:47:00 0
Sonsuzluğa gidişinin 84. yıldönümü

İskenderun/SES
Atatürk Haftası ve Anma Etkinlikleri kentet bir hafta sürecek.
İskenderun'daki Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinliği, 10 Kasım Perşembe günü saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başlayacak. İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı, Atatürk'ün manevi huzuruna çelenk sunacak, 09.05'te saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşı okunacak.

Kütüphanede Atatürk kitapları sergisi
Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinliği aynı gün saat 10.00'da İskenderun Belediye Kültür Sarayı'nda yapılacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve Atatürk’ün askeri yönünün anlatılacağı sunum sonrası, Atatürk'le ilgili şiirler okunacak; Resim ve mektup dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek, İskenderun Ticaret ve Sanayi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Aydınlığın adı Atatürk” isimli oratoryo sahnelenecek. Hafta boyunca okullarda “Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek, resim ve kitap sergileri açılacak, okullarda müzik koroları tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletileri yapılacak. Atatürk Haftası kapsamında 10–16 Kasım tarihleri arasında resmi ve özel kurumlarda anma törenleri düzenlenecek, çeşitli faaliyetler yapılacak. İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi’nde de başlayan Atatürk kitapları sergisi de 12 Kasım cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Arsuz'da konser
Arsuz Belediyesi, Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında 1 Kasım Cuma günü konser düzenleyecek. Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Gökmeydan mahallesindeki Nazım Hikmet kültür Merkezinde saat 19.30'da yapılacak konserde, Burçin Kumru'nun, "Atatürk'ün en sevdiği şarkılar müzik dinletisinde" sahne alacağını belirtti. 

Antakya'da tören
Antakya'daki törenler ise 10 Kasım Perşembe günü Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ila başlayacak ve Meclis Kültür Sanat Merkezi'nde yapılacak anma töreni ile sürecek.


Anahtar Kelimeler: Sonsuzluğa gidişinin . yıldönümü

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19