Sonsuzluğun 84. yılı

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bedensel olarak aramı zdan ayrılışının 84. yıldönümü olan 10 Kasım'da anıldı.

GÜNCEL 15.11.2022 14:59:00 0
Sonsuzluğun 84. yılı

İskenderun/SES
 İskenderun'daki Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinliği, saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başladı rdından İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Atatürk'ün manevi huzuruna çelenk sundu, 09.05'te ise iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu sırasında alandakilerin sessizliğine kenteki sivil savunma sirenleri, araç kornaları ve gemiler düdükler eşlik etti. Ardından da İstiklal Marşı okundu. Törene öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, kurum yöneticileri ile yurttaşlar da katıldı. 
Atatürk'ü anma etkinliği İskenderun Belediye Kültür Sarayı'nda devam etti. Atatürk'le ilgili şiirler okunduğu; Resim ve mektup dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği etkinlikte, İskenderun Ticaret ve Sanayi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Aydınlığın adı Atatürk” isimli oratoryo sahnelendi.
Mehmet Yılmaz'ın ilçe başkanlığını yaptığı Gelecek partisi İskenderun ilçe teşkilatı da Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle mevlid-i şerif okuttu. Mevlid, pazar günü Çay mahallesindeki Cuma Pazarı alanında okutuldu. 

Arsuz'da tören Kent Meydanında
Atatürk, Arsuz'da Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı. Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar, Arsuz Garnizon Komutanı Albay Onur Cevdet Tarakçı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven'in de katıldığı anma töreninde, Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesinin Zeybek gösterisi sonrası öğrenciler tarafından hazırlanan Mustafa Kemal Atatürk’ün son anlarının canlandırıldığı ‘10 Kasım son yolculuk’ adlı tiyatro ve ‘Krizantem’ konulu oratoryo gösterisi sahnelendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi. 
Hatay Valisi Rahmi Doğan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajında, "Atatürk; sadece milletimizin değil, ileri görüşlülüğü, barışçıl kimliği ve engin düşünceleriyle tüm dünyanın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir. Milletimize önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi ile hür yaşama kararlığındaki Türk milletini aydınlık günlere kavuşturan ve ‘Bu benim en büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyet’i kurarak milli iradeyi hakim kılan Atatürk, ülkemizin her yönden muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için ömrü boyunca mücadele içerisinde olmuştur. Bugün bizlere düşen ise, aziz Atatürk'ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaktır" ifadesine yer verdi. 
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, "Atatürk, milletimize en zor zamanlarında liderlik yapmış, siyasi ve askeri dehasıyla zamanın küresel güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır. 19 Mayıs 1919’da yaktığı istiklal meşalesi ile ezelden beri hür yaşamış milletimizin adeta küllerinden yeniden doğarak ayağa kalkmasını ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırmasını sağlamış ve en büyük eserim dediği Cumhuriyeti kurarak bizlere emanet etmiştir. Bugün bizlere düşen, vatanımıza ve bayrağımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, onun bırakmış olduğu mirası geleceğe taşımak ve göstermiş olduğu yolda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaktır" değerlendirmesinde bulundu. 
Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül de, "İleri görüşlü kişiliği, bağımsızlık uğrunda verdiği mücadele, Anadolu halkının yeniden dirilişinin sebebi ve Cumhuriyeti kendine hedef seçen Ulu Önderimiz, sadece bir milletin kaderini değil, yaşadığımız topraklarda bağımsızlık uğrunda verilen mücadelenin ve bir milletin destanının, baş mimarıdır. 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen Ata’mızın, bizlere olan güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmayacağız" değerlendirmesini yaptı. 


Anahtar Kelimeler: Sonsuzluğun .

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19