Sorunlar Tüketici Gazetesinde yansıtılacak

Mağdur vatandaşlar ve müşterilere yönelik yayan yapacak Tüketici Gazetesi internet üzerinden yayına başladı.

EKONOMI 12.01.2023 13:14:00 0
Sorunlar Tüketici Gazetesinde yansıtılacak

İskenderun/SES

Tüketici sorunlarını dile getirmek ve çözümü hızlandırmak amacıyla Tüketici Gazetesi isimli yeni bir dijital platform kuruldu. İstanbul’dan yayın yapan tuketicigazetesi.com sitesi, tüketicilerin, kamu kurumlarında mağdur olduğunu düşünen vatandaşların, cevap hakkı verilmeyen ünlülerin ve sokaktaki herkesin sesi olmayı hedefliyor.

Tüketici Gazetesinin İskenderunlu yayın yönetmeni Mehmet Yaşar Durukan, sitenin hangi ihtiyaçtan doğduğu ve hedefleri konusunda şunları belirtti: "Gazetelerde, 1990’lı yılların başında 'Bize yazın, sesiniz, kulağınız olalım' diyerek açılan tüketici köşelerinin, tüketicinin bilinçlendirilmesi, sorunlarının çözülmesi konusunda önemli bir işlevi vardı. Gazeteler, büyük sermaye gruplarının eline geçince yeni patronlar tüketici köşelerini birer birer kapattı. Reklamlardan yüklü miktarda gelir elde eden gazete patronları, reklam veren markaları rahatsız etmemek için tüketici köşelerini feda etmeyi tercih etti. Tüketiciler sorunlarıyla ortada kaldı."

Tüketicinin sorunları sınırlı aktarılıyor

Tüketicilerin sorunlarını güçlü bir şekilde dile getirebilecekleri mecraların sınırlı kalması üzerine ortaya çıkan bu ihtiyaç nedeniyle Tüketici Gazetesi’ni kurduklarını belirten Durukan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kamu kurumlarında mağdur olduğunu düşünen vatandaşlar, markalarla sorunlar yaşayan müşteriler, medyada cevap ve tekzip hakkı verilmeyen ünlülerden sokaktaki vatandaşa kadar herkes tuketicigazetesi.com adresinden yayın yapan sitemiz aracılığıyla sesini duyurabilecek. İnsanlar artık bir mal veya hizmeti almadan önce Google’a girerek hakkında şikâyet yazılıp yazılmadığına bakıyor. Çözümlenmemiş çok sayıda şikayet varsa kendisi de mağdur olmamak için o markayı tercih etmiyor. Bu yüzden internette çıkan tüketici şikayetleri diğer tüketicilerin tercihlerini doğrudan etkiliyor. Tüketiciler ne kadar çok şikâyet yazarsa kamu kurumlarının, özel markaların performansını Google üzerinden takip etmek o kadar kolay olacak. Bu şikayetler, kuruluşları tüketicilerin sorunlarını çözmeye zorlamaktadır. Bu nedenle tüketicilerden çözümlenmeyen sorunlarını yazmalarını, yayınlandıktan sonra da sosyal medya hesaplarından paylaşmalarını istiyoruz."


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19