'Sorunlarımızı TÜRMOB´a ilettik'

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyeleri, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebeciler Haftası dolayısıyla İskenderun sahilinde ki Atatürk Anıtı´na çelenk sundu, sorunlarını tartışmaya açtı.

GÜNCEL 5.03.2020 10:59:04 0

Nesrin Geyik/İskenderun

 Oda Başkanı Merih Hasan Yıldırım, meslekte yaşadıkları sıkıntı ve karşılaştıkları sorunları bir üst merci olan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği TÜRMOB´a ilettiklerini söyledi.
Ülkeye katkı sundukları ve üretimde verimli bir alan oluşturduklarını kaydeden Yıldırım, törende yaptığı konuşmada son yıllarda sorunların çözümüne yönelik çalışmaların kendilerini umutlandırdığını söyledi. Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Geriye baktığımızda 30 yıl gibi kısa bir zaman içinde ekonominin kaydını tutan, üretken kaliteli hizmet sunmayla güvenilir, kurumsal yapısıyla ülkemize ve ekonominin paydaşlarına hizmet veren vaz geçilemeyen, yeri doldurulamayan bir meslek camiası olduk. Bununla gurur duyuyoruz. Mesleğimizi icra ederken çok meşakkatler çekmekteyiz. Ekonomideki sistemin başarılı çalışmasında meslektaşlarımızın katkıları en üst seviyededir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler kamu maliyesini ayakta tutmaktadır. Ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkılar sunmaktadır. Üst kuruluşumuz TÜRMOB ve odalarımız kamu yararına sürekli yüksek kalitede dünyadaki gelişmelere paralel olarak mesleğin geliştirilmesi için çalışmakta eğitim ve mesleğin uygulanmasına yönelik büyük bir özveri ile çalışmaktadır.”

Beyanname ve bildirimlerin sadeleşmesi talep edildi
Muhasebeciler Odası Haftası töreninde koruşan Yıldırım, özlük haklarının iyileştirilmesinin yanı sıra beyanname ve bildirimlerin sadeleştirilmesi ve daha kolay ve anlaşılır hale getirilmesini istedi. Yıldırım, 'TÜRMOB ülkemizde muhasebe ve denetim mesleğinin insanca yapılabilir olması ve tüm kesimlerin bundan istifade etmesi mücadelesini vermektedir. Ülkemizin şeffaf öngörülebilir sade ve kolay anlaşılır bir vergi, sigorta ve diğer mevzuat sistemine sahip olması gerektiğine inanmaktayız. Mevcut ve yapılacak kanunların gözden geçirilmesi, vergileme süreçleri ile beyanname ve bildirimlerin sadeleştirilmesi ve sayılarının azaltılmasını meslektaşların özlük haklarının iyileştirilmesini talep etmekteyiz. Ülkemizde ve mesleğimizde yaşanan sorunları karşılıklı anlayış ile çözebileceğimize inanıyor, yarınlara umutla bakıyoruz. Bu vesile ile Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerimizin tüm meslektaşlarımızın Muhasebeciler Haftasını kutluyor, ülkemize barış, huzur, sevgi, kardeşlik, ve mutlu günler diliyorum' dedi.

İdlib şehitlerini anıldı
İdlib´te hava saldırısı sonucu şehit olan askerlerleri anan konuşmasında Yıldırım; “Yüreğimiz kan ağlıyor. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için görev yapan ve İdlip´de hain saldırı sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, ailelerine de sabırlıklar diliyoruz. Gün birlik ve beraberlik kenetlenme günüdür” dedi.
Buruk bir Muhasebeciler Haftası yaşadıklarını belirten Yıldırım; “Amacımız, bu haftada mesleğimizin daha iyi tanıtılması, sunduğumuz değer ve faydanın tüm kesimlerce farkına varılmasını teminen, 1-7 Mart tarihlerinde Muhasebeciler Haftasını idrak etmekteyiz. 13.06.1989 tarihinde yürürlüğe giren 3568 sayılı yasa ile mesleğimiz yasal statü kazanmıştır. Halen 77 SMMM Odası 111 bin SMMM, 4.800 YMM 18 bin stajyer ile TÜRMOB çatısı altında ekonomiye hizmet veren donanımlı, bilgili, vizyon sahibi bir kuruluşuz. Meslek Camiası olarak ülke ekonomisine verdiğimiz fayda, yarar, katkı yadsınamaz” diye konuştu.

 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2406,93% -1,14
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72