"Sorunlarının çözümü için gerçekçi yaklaşmak gerekir"

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun'da düzenlediği toplantıda gazetecilere yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İSKENDERUN 12.01.2023 09:55:00 0

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun Belediyesinin ev sahipliğindeki toplantıda, yörede devam eden, planlanan yatırımlar ve güncel siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulunan milletvekili Özel'e, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve AKP İskenderun İlçe Başkanı Abdulkerim Güven de eşlik etti. 

İskenderun'un güzel bir sahili olduğunu ancak düzenlemesinin iyi olmadığını ifade eden Hatay Milletvekili Özel, "Kente sahil master planı gerekiyor. Kullanım alanları ve düzenleme için halkın görüşünün alınması için referandumun bile yapılabilir" dedi. İskenderun'da yapımı planlanan yeni devlet hastanesinin 200 bin metrekareye yapılacağını anlatan milletvekili Özel, "Kentin sorunlarının çözümü için gerçekçi yaklaşmak gerekir" diye konuştu.

“Hatay toplu taşıması olmayan tek büyükşehir”

Hatay'ın büyükşehir belediyeleri arasında toplu taşıması olmayan tek ilin olduğunu ve raylı sistemin yapılması gerektiğini belirten Özel, "Hatay ulaşımın özel minibüs ve otobüslere konulan HBB logolu taşımacılık yapılan yer. raylı sistemi de yok" diye konuştu. Hatay'a yönelik yapılan projelerin gecikmesinde pandemi süreci, bilimsel araştırma-inceleme ve bürokrasinin neden olduğunu anlatan milletvekili Özel, ilin en büyük kültür merkezini İskenderun'a 300 dönüm üzerine yapacaklarını ifade etti.

HBB'nin harcadığı her 100 liranın 95 lirası Ankara'dan

Gelir üretemediğini belirttiği Hatay Büyükşehir Belediyesinin (HBB) en az gelir üreten belediye olduğunu ifade eden milletvekili Özel, "Hatay Büyükşehir Belediyesinin harcadığı her 00 liranın 94,77 lirası Ankara'dan geliyor" dedi.

Stat yeri değerlendirmesi

İskenderun Beş Temmuz Stadının kapasitesinin 6.400 kişi olduğunu söyleyen ve İSTE kampüsü alanında ayrılan yere yapılacağını anımsatan Milletvekili Özel, eski stat alanının rüzgar rejimi, taşıma yükü ve yer olarak uygun olmadığını, bu nedenle yıkılması sonrası aynı yere yapılmadığını ifade etti. Özel, yeni stadın yer üstüne harcanacak maliyetinden bir katının zemin altına harcanacağını da belirtti. 

Toplantıda çalışmaları hakkında bilgi veren İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı da kentte yaptıkları 5 asfalt ihalesi ile 300 bin ton asfaltlama yaptıklarını, 600 bin metrekare kaldırım ve bordür taşı döşemesi gerçekleştirdiklerini, çok amaçlı salonlar yaptıklarını, belediyenin 160 araçla halka hizmet verdiğini söyledi. 9 muhtarlık binası ve 19 semt sahası yaptıklarını belirten Tosyalı, şehir kütüphanesi ile Ziraat Parkı'nı da kente kazandıracaklarını, Pac Meydanı düzenlemesi, hayvan kesim yeri, Feyezan Kanalı çevresinde düzenleme yapacaklarını da kaydetti. İhalesi yapılan İskenderun-Toprakkale karayolunun ilk etabının İskenderun-Payas olacağını ve bir milyar liraya mal olacağını belirten Tosyalı, "Yaptığımız her projede, her safhada milletvekilimizin katkısı vardır. Bunun .bilinmesini isterim" diye konuştu. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19