Sosyal hizmetler online sürdürülüyor

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, pandemi ile mücadele günlerinde aile danışma, diyetisyen ve psikolojik danışma hizmetlerini 'online' olarak sunmaya ağırlık verdiklerini belirtti.

SAĞLIK 19.09.2020 08:03:14 0
Sosyal hizmetler online sürdürülüyor

Sosyal çalışmalarda bazı desteklerin, bilgisayar sisteminde sunucuya bağlı ve çalışır durumda olma hali olarak tanımlanan çevrimiçi olarak sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Tosyalı, yeni dönemde sağlık hizmetlerine de ağırlık verdiklerini söyledi.

Aile danışma, diyetisyen ve psikolojik danışma çevrimiçi

Başkan Tosyalı, yazılı açıklamasında, “Tüm dünyanın mücadele verdiği pandemi sürecinde bizde Sağlık Bakanlığımıza destek olabilmek ve sağlık personellerimizin yükünü bir parça paylaşabilmek amacıyla sağlık hizmetlerimize bu süreçte daha da ağırlık verdik. Pandemi ile mücadeleye başladığımız ilk günden itibaren daha yüksek risk altında olan sağlık çalışanlarımız ve yakınları, Kolluk güçlerimiz ve yakınları, karantina sürecindeki tüm vatandaşlarımız ve yakınları olmak üzere online Aile Danışma, online Diyetisyen, Online psikolojik danışmanlık hizmetlerimizle şehrimizdeki tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sosyal hizmet çalışmalarına ilişkin Tosyalı, şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Pandemi ile mücadele ettiğimiz bu günlerde ise sosyal hizmetlerimizi ‘online´ olarak sunmaya ağırlık verdik. Bu süreçte hedefimiz özellikle ihtiyaç sahibi, yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlarımızın evlerinden ayrılmadan birtakım sağlık hizmetlerini alabilmesini sağlamaktı. Bu bağlamda sizlere kısaca Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğümüze bağlı olarak kurduğumuz Aile Danışma Merkezimizden bahsetmek istiyorum. Aile Danışma merkezimiz 2019 yılında faaliyete girmiş olup, Aile Danışma Merkezi olan ve geniş kapsamlı hizmet veren ender belediyelerinden bir tanesiyiz. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından onayını alarak açılan merkezde psikolog, sosyolog, Aile Danışmanı, Diyetisyen ve Hukuk danışmanlarının görev yapmakta olduğunu belirten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ”Toplumun temeli olan aile birliğimizi ve dirliğimizi korumak için ihtiyaç duyan tüm ebeveynlerin ve çocuklarımızın profesyonel hizmet alacağı bir merkez kurduk. Hukuki danışmanlık için Kadın Hakları ve çocuk hakları hususuna hakim avukatlarımızı görevlendirdik. Birimimiz bünyesinde İskenderun Belediyesi Evde Sağlık Hizmetlerini de kurduk. Evde sağlık Hizmetlerinde ise Doktor, Acil tıp teknisyeni ve sağlık memuru görev yapmaktadır. Aile Danışma Merkezimizden vatandaşlarımız 0326 614 8327 veya 0533 190 7327 numaralı Whatsapp hattından ad soyad bilgisi ile randevu alabilirler.24 saat içinde dönüş yapılıp randevu oluşturulmaktadır.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57