Sosyal mesafeli ´mezuniyet töreni´

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), düzenlenen mezuniyet töreni ile mezunlarına diplomalarını verdi, mezunlar ise keplerini havaya atarak mutluluğunu yaşadı.

GÜNCEL 10.08.2020 10:29:40 0
Sosyal mesafeli ´mezuniyet töreni´

İskenderun/SES

 Mezuniyet töreni, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeli olarak yapıldı.
İSTE´nin 2019-2020 Eğitim-Öğretim dönemi Diploma Töreni, Bilgi Keşif Merkezi Amfisinde düzenlendi. Mezunlara verilen verilen randevu/rezervasyon saatinde kütüphane İSTE–BKM´de hazırlanan tören alanına giden İSTE mezunları ve ailesi, diplomalarını öğretim görevlilerinden aldı. Bölümlerini dereceyle bitiren mezunlara diplomaları da törenle verildi. Mezunların fotoğraf çekimleri ayrı ayrı yapıldı.
Mezuniyet törenine giden herkesin ateşinin ölçüldüğü, kolonya ve dezenfektanla hijyenik korunmanın sağlandığı ve bireyler arasındaki mesafenin standartlar çerçevesinde korunduğu gün boyu süren mezuniyet törenininin kapanışına çevrimiçi/online olarak da katılımın sağlandı. İSTE Tanıtım Filminin gösterildiği, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri Emre Uyunmaz ve Işık Candan Yüce de mezunlar ve aileleri için müzik dinletisi sundu. Törende konuşan İSTE Rektörü Türkay Dereli, “Gönül isterdi ki, binlerce öğrencimiz ve aileleri hep birlikte buluşalım ve keplerimizi fırlatalım. Ama pandemi nedeniyle bu sene bu şekilde, daha dar kapsamlı bir program yapabiliyoruz. Bu İSTE´nin 5. mezuniyet töreni. Görüyoruz ki kurumsallaşmışız. Mezun olsak da, bağımızı ve İSTE ile olan irtibatımızı koparmayalım. İSTE´ye sahip çıkmaya devam edelim' dedi.
Törende konuşan ve mezuniyet kütüğüne plaka çakan Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı birincisi Selda Göçmen, diploma ve hediyesini de İSTE Rektörü Dereli´den aldı. Bölümlerinde dereceye girerek mezun olan öğrencilere diploma ve ödüllerini, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yüksek, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Servet Yaşar ve İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürü öğretim görevlisi Hakan Kalpakçıoğlu verdi. törene katılan mezunlar, keplerini havaya atarak, mezun olmanın sevincini yaşadı.

 

 

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57