Soytürk´ten ´vekaletle kurban´a destek

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı´nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü '2018 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı' ülkede olduğu gibi İskenderun´da da sürdürülüyor.

GÜNCEL 9.08.2018 10:21:45 0
Soytürk´ten ´vekaletle kurban´a destek

İskenderun/SES

 İskenderun İlçe Müftüvekili Mehmet Altunal ve müftülük görevlisi, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk´ü makamında ziyaret ederek, programın işleyişi hakkında bilgilendirmede bulundu. Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı hakkında bilgi veren İlçe Müftüvekili Altunal, 'Allah´a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamına gelen kurban, birçok güzelliği ve manayı içerisinde barındırması bakımından da önem arz ediyor. İyilik ve yardımseverlik düsturu çerçevesinde, keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlendi. Program kapsamında yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere kurban bağışı yapılabiliniyor. Vatandaşların bağış müracaatlarını kabul etmek ve bu konudaki işlemleri yapmak üzere kaymakamımızın da desteğiyle bir çalışma yapıldı. Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, İlçe Müftülüğü, müftülük bağlısı tüm birimler ve din görevlilerinin marifetiyle gereken teknik yardım ve yönlendirme yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı´nın (www.diyanet.gov.tr) ile Türkiye Diyanet Vakfı´nın (www.tdv.org.) resmi internet sitesi üzerinden de işlem yapılabilinecek' açıklamasında bulundu.
İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, kaymakam Soytürk de Allah rızası için maddi ve manevi yardımda bulunan hayırsever vatandaşlar ve bu vatandaşlarca yapılacak yardıma aracı olan Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı temsilcileri, müftülük personeline, din görevlileri ve tüm yardım gönüllülerine teşekkür etti. Kaymakam Soytürk, 2018 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı kapsamında kurban ile nakdi bağış da yaptı.


Anahtar Kelimeler: Recep Soytürk

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57