SP: ABD ile huzur ve barış gelmez

Saadet Partisi (SP) Hatay il teşkilatı, ilçe başkanlarının katılımıyla Antakya Habib-i Neccar Konferans Salonu´nda istişare toplantısı düzenledi.

SİYASET 26.09.2019 10:35:39 0
SP: ABD ile huzur ve barış gelmez

Antakya/SES
 toplantıda konuşan SP Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, Suriye´de, Fırat nehri´nin doğusunda ABD ile yapılan işbirliğine dikkat çekerek, ABD ile huzur ve barışın gelmeyeceğini söyledi.
SP Hatay İl Başkan Yardımcısı Abdulhadi Bük, partinin Antakya İlçe Başkanı Fahri Serdar Özal, teşkilat başkanı Mehmet Harputluoğlu ve ilçe başkanlarının katıldığı toplantıda, Saadet Partisi´nin 3 Kasım´da Ankara Arena Spor Salonu´nda yapacağı 7. Büyük Kongre” ile ülke ve bölge gündemde bulunan bazı konular hakkında istişarede bulundu. Saadet Partisi 7. Olağan Büyük Kongresine, kurultay delegelerinin yanı sıra partinin il ve ilçe yöneticilerin katılacağını ifade edildi.
SP istişare toplantısında ABD ile Türkiye´nin Suriye´de güvenli bölge için sınırda ortak devriyeleri sürdüğü anımsatılıp, Fırat´ın doğusuna yönelik olası operasyon da konuşulurken, bunun ülkeye ve özellikle Hatay´a etkisinin nasıl olacağı da konuşuldu. Suriye´nin kuzeyinde ABD ile oluşturulmak istenen ´güvenli bölge´ yi değerlendiren SP Hatay İl Başkanı Eğe, ABD´nin olacağı bir bölgenin ‘güvenli´ olmayacağını belirtti ABD´nin kendi ve İsrail´in menfaati dışında başka bir düşüncesinin olmadığını savundu. ABD´yi, Suriye ve Türkiye´de istemediklerini ifade eden Mustafa Eğe, 'Ülkemiz çok büyük problemlerle karşı karşıya. Dış politikada en önemli konumuz Suriye meselesi. Bize göre, ABD ile bu bölgede huzuru sağlayacak bir mutabakat ortaya koymak mümkün değildir. ABD ile bölgeye huzur ve barış gelmez. ABD, bugün Ortadoğu´yu yeniden şekillendirmektedir. Bu oyunu hepimiz görmek mecburiyetindeyiz. Amerika´nın bölge ile alakalı tek bir amacı vardır o da Suriye´nin bölünmesi, Büyük Ortadoğu Projesi´nin gerçekleşmesidir' değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00