SP, ABD´de teşkilatlandı

Saadet Partisi (SP) teşkilatlanmasını tamamladığı Amerika´da üç günlük kamp düzenledi.

GÜNCEL 13.07.2019 09:30:22 0
SP, ABD´de teşkilatlandı

Antakya/SES

 Kampa, SP GİK Üyesi Necmettin Çalışkan, partinin Amerika Temsilcisi Mehmet Nurullah Işık ve yönetimi de katıldı. SP Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ve yardımcısı Mesut Doğan´ın telekonferansla katıldığı kampa ilişkin açıklamada bulunan SP GİK üyesi Çalışkan, Amerika´daki Müslüman toplulukların yaşadığı Washington´da ‘Saadet Kampı´na konuşmacı olarak katıldığını, “Çalışma stratejilerimiz ve teşkilat modelimiz ışığında “Küresel gelişmeler ve dış politika” konuları üzerine değerledirmede bulunduğunu ifade etti.
Türkiye ve dünya gündemini ele alarak Türkiye´nin çok büyük potansiyelleri olduğunu ancak bunun değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettiğini belirten Çalışkan, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: 'İslam âlemi kan ve gözyaşı içerisinde, içimize sürekli olarak fitne tohumları ekerek ya işgal edip sömürüyorlar yada bir birimize düşürerek iç savaş çıkartıyorlar. İslam Birliği kurulmadan bu sorunlara çözüm bulunmaz. O yüzden D-8´ler aktif hale getirilmelidir. İslam âleminin en büyük sorunlarının başında mezhepçilik, ırkçılık, eğitimsizlik, iş birlikçi yöneticiler gelmektedir. Bunlar İslam âleminin temel sorunları bunları hep birlikte çözmek zorundayız. Toplum ahlakını bozan diziler, televizyon ekranlarını sarmaşık gibi kaplamış durumda. Sapkın fikirlerin aşılandığı iğrenç senaryolarda; çarpık ilişkiler, zina, aldatma ve cinayet gibi işleri normalleştirme amacı güdüyorlar. Öncelikle bizler ahlaklı ve maneviyat endeksli bir hayat yaşamalı ve çevremizi bu konuda aydınlatmalıyız. Yurt dışında yaşayan müslüman kardeşlerimiz de bu bilinçle hareket ederek yaşadıkları bölgelerde inancını ve kimliklerini çok iyi temsil etmeleri gerekir.'
Toplantıya telekonferans ile katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu´nun da, “Dünyanın içinde bulunduğu durumu ve bu durumun değişmesi için Milli Görüş´ün ortaya koymuş olduğu prensiplere her geçen gün daha çok ihtiyaç duyulduğunu” ifade ettiği ve Milli Görüş prensiplerinin Amerika´da da hayata geçirilmesi, duyurulması için yapılan çalışmalardan memnuniyeti duyduğunu ifade etti.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00