SP: İnsanca yaşam ücreti istiyoruz

Saadet Partisi Dörtyol İlçe Başkanı Yusuf Çiçek, 'Milletimize sadaka mahiyetinde bir asgari ücret zammı yapmayın! Sizden, asgari ücret değil, insanca yaşatacak ücret talep ediyoruz' dedi.

SİYASET 16.11.2021 18:55:35 0
SP: İnsanca yaşam ücreti istiyoruz

İskenderun/SES

Yıl sonuna doğru yeni yılın asgari ücretinin belirleneceğine de işaret eden Çiçek, “Buradan iktidar sahiplerini uyarıyoruz. Geçmiş yıllarda yaptığınız gibi yine milletimize sadaka mahiyetinde bir asgari ücret zammı yapmayın! İnsanımızın yapılan zamların altında ezilmesine müsaade etmeyin. Kaldırın asgari ücret üzerindeki vergileri, esnaf da işçi de bir nefes alsın. Bu yüzden biz Saadet Partililer olarak sizden, asgari ücret değil, insanca yaşatacak ücret talep ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomi sıkıntılarını, vatandaşların belini büken zamlarla ilgili yaptığı değerlendirmede Başkan Çiçek, bugün gelinen noktada ülkede yaşanan ağır ekonomik şartların temelinde Adalet ve Kalkınma Partisinin artarak uygulamaya devam ettirdiği vahşi kapitalist sistemin olduğunu belirtti. Bunu ‘küresel sömürü sistemi´ olarak adlandıran Başkan Çiçek, şunları kaydetti: 'Her yeni güne bir zam haberi ile uyanıyoruz. En temel ihtiyaç maddelerine, başta gıda ve temizlik ürünleri olmak üzere, akaryakıt, doğalgaz, elektrik zamları birbiri ardına geliyor. Cebimizdeki para her yeni gün biraz daha eriyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de akımızla alay edercesine enflasyon oranını yüzde on dokuz olarak açıklıyorlar. Döviz karşısında paramız pul oluyor. İthal ürünlerin fiyat artışını zaten takip edemez olduk.”
Elektrik faturalarındaki yüzde 2´lik TRT payının kaldırmayı bir lütuf gibi sunulmasını da eleştiren Çiçek, “Bu ülkenin insanları bu muameleyi hak edecek ne yaptı Allah aşkına?” diye sordu. TRT payının kaldırılması için parti olarak 19 yıl önce verdikleri sözü hatırlatan Başkan Çiçek, açıklamasını şöyle sürdürdü: Bu zaten olması gereken bir şeydi, hatta 19 yıl önce sözünü verdiğiniz bir şeydi. Bunu bize bir lütuf olarak sunmayın! Elektrik faturasındaki KDV´yi kaldırın!  Covid pandemisi ile iki yıldır mücadele eden esnafın ekseriyeti yanlış ekonomik uygulamaların sonucu bugün bırakın para kazanmayı, kira gibi, işçi ücretleri gibi en temel giderlerini karşılayamaz hale geldi. Buna karşılık iktidar ne yapıyor? Esnafa nasıl bir destek sunuyor? Yoksa tüm gücü ile onlar da esnafın üzerine mi yükleniyor? Yoksa yeni saraylarını esnaftan alacakları dolaylı/dolaysız vergiler ile mi yapmayı planlıyorlar?”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04