SP, kilit parti rolünde

SP GİK üyesi Çalışkan, partinin kritik rolüne dikkat çekti. Çalışkan: ”Herkes, Saadet partisi kimi aday gösterecek, diye bakıyor. Türkiye´nin dengesi Saadet Partisi´ne göre kurulu vaziyete geldi.”

SİYASET 2.03.2018 10:17:13 0
SP, kilit parti rolünde

Saadet Partisi (SP) Defne ilçe kongresinde partinin ilçe başkanı Mehmet Aydoğan yeniden başkanlığına getirildi. Tek listeyle girilen SP Defne ilçe kongresine, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Necmettin Çalışkan, SP il başkanı Mustafa Ege, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Kongrede konuşan SP Defne İlçe Başkanı Aydoğan, “Zor bir dönemde, zor bir bölgede görev üstlendik. Tüm çalışmalarımızı teşkilat disiplini çerçevesinde yürütmeye gayret ediyoruz' dedi.
SP GİK üyesi Çalışkan da, önemli bir dönemde olduğumuzu ifade etti. Çalışkan, 'Abartmadan söylüyorum, Saadet Partisi kurulduğu 17 yıldan beri Türkiye´de ilk defa ülke gündemini belirleyen ve bu kadar dikkatleri üzerine çeken konumda oldu. Oyu yükselişte olan bir parti olarak herkes SP´nin tavrını merak ediyor. Anket şirketlerinden de Saadet Partisi´nin kilit parti rolünde, büyük kitleyi etkileyecek potansiyele sahip olduğu ifade ediliyor. Bunu haberlerde, köşe yazılarında görüyorsunuz. Genel başkanımız, bilge tavrı ile dikkatleri üzerine çekti. Toplumun tüm kesimlerinde müthiş destek görüyor. Ülkede siyaset mekanizmasının tüm aktörlüleri, acaba bu konuda Temel bey ne diyecek diye merakla bekliyor. Yaptığı açıklamalar, tespitler, her bir cümlesiyle Türkiye´yi sarsıyor. Hamasi çıkışlar içerisinde değil, gayet ılımlı, hesaplı, kutuplaştırmadan kucaklayıcı konuşuyor' dedi.
2019´da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmede de bulunan Çalışkan, 'Herkes, Saadet partisi kimi aday gösterecek, diye bakıyor. Türkiye´nin dengesi Saadet Partisi´ne göre kurulu vaziyete geldi. Şimdi bize düşen görev ataleti atarak, dim dik durarak, daha aktif çalışarak genel başkanın ülke genelinde estirdiği bu rüzgâra destek vereceğiz inşallah” diye konuştu.

'Pastadan pay kapma yarışı'
ÖĞ-DER Başkanı Sürücü, ölüm yıldönümü nedeniyleeski başbakanlardan Erbakan Erbakan´ı rahmetle yâd ettiklerini belirtti ve 'Bugün yaşananlara baktığımızda Erbakan Hoca´yı daha iyi anlıyoruz” dedi. Sürücü, “Erbakan Hoca, zalimlerin Suriye´yi karıştırma planlarından o zaman bahsederdi. Görüldüğü gibi bugün zülüm almış başını gidiyor. Suriye´de sekiz senedir yaşanan bir zulüm var ve altı bölgesini dünyanın altı ülkesi her gün bombalıyor. Burada yaşananların temelinde güçlü olanların kendi menfaatleri çerçevesinde biz güçlüyüz istediğimiz yaparız diyorlar. Diğerleri açlık, sefalet, fakirlik, köle gibi yaşayacak, bugün yapılan bu. Böyle bir dünya olamaz, adalet bu değil, bunun karşısında direnen, bunun karşısında güç ortaya koyan bir kuruluş var, o da Milli Görüş´tür. Onun dışındakiler bu pastadan pay kapmaya çalışıyor. Bugün Suriye´de oynana oyun budur. Pastadan pay kapma ve güç yarışını öne çıkarma mücadelesidir. Kim daha güçlü değil, kim haklı ona bakmamız gerekir. Onun için rahmetli Erbakan hoca ‘yaşanabilir bir dünya´ diyordu ve D-8´i kurdu. Milli Görüş´ün baktığı pencere budur. Erbakan Hoca´nın bize bıraktığı bakış açısı bu. Bizim derdimiz bu. Eğer derdimiz siyasette bir yer kapma olsaydı bugün hiç birimiz burada olmazdık. Bu salonda değil, başka salonlarda daha kalabalıkların içerisinde olurduk. O yüzden biz şimdiye kadar istikametimizi bozmadığımız gibi inşallah bundan sonrada son nefesimize kadar istikametimizi bozmadan gitmek nasip olur” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04