'SP, sürpriz şekilde milletvekili çıkaracak“

Saadet Partisi Hatay milletvekili adayı Necmettin Çalışkan, 'Ne hikmetse bugüne kadar Saadet Partisi'nin önüne engel koyanların niiye bu engeli koyduğu hiç tartışılmazken, bugün niye Ak Parti ile değil de başkasıyla ittifak yapıyor, soru

SİYASET 5.06.2018 11:21:41 0

Akın Bodur

İlde 10 radyonun (Beyzade Fm, Dost Fm, Mega Fm, Akdeniz Fm, Şok Fm, Melodi Fm, Asya Radyo, Show Radyo, Toros Fm ve Gül Fm) aynı anda yaptığı ortak yayının konuğu olan Çalışkan, seçim ziyaretleri kapsamında Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası´nın ev sahipliğinde Yenişehir Gölünde düzenlenen İftara katıldı, Reyhanlı Anadolu Gençlik Derneği ve Saadet Partisi Reyhanlı ilçe teşkilatı ziyaret etti. Çalışkan, “Ak Parti ile yapılan görüşmelerde bize ´bunca zaman yapılan hatalara karışmayın, partiyi kapatın gelin, bizi destekleyin´ denildi. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildi. Öyle bir şey olsaydı 15 yıldır ayrı olmazdık. Yeni seçim yasasını çıkaranlar ´nasıl olsa bizden başkası ittifak yapamaz´ diye bir rahatlık içerisinde bu yasayı çıkardığını düşündü. Biz diğer partiler gibi başka bir adayı desteklemek ve ittifak içerisine girmedik. Bizim yaptığımız seçim işbirliğidir. Saadet Partisi yine kendi cumhurbaşkanı adayı, milletvekili adayları, amblemi ile seçime girecek. Sadece oy değerlendirmesinde barajı aşmış sayılacak” dedi.
Seçim işbirliğiyle önlerindeki en büyük bariyerlerden olan seçim barajının sıfırlanacağını anlatan SP Hatay milletvekili adayı Çalışkan, 'Diğer partiler; Ak Parti, MHP, HDP nasıl rakibimizse seçim işbirliği yaptığımız CHP ve İYİ parti de bizim rakibimiz. Bu seçim işbirliği CHP´ye yarıyor diyenlere de bakmayın. Tersine baraj sıfırlandığı için aldığımız oy oranına göre Türkiye genelinde dokuzun üzerinde milletvekili olan hemen tüm illerde Saadet Partisi´nin milletvekili çıkarma imkânı doğdu. Bu seçim işbirliğinden en fazla yaralanacak olan parti Saadet Partisi´dir. Şimdi bu yasayı iptal edelim gibi düşünce içerisindeler. Korkunun ecele faydası yok, barajları yıktık, geliyoruz. Tuzak kuranların tuzağı başlarına geçti. Bu seçimde çok sürpriz şekilde umulmadık yerlerden Saadet Partisi milletvekili çıkaracak” degerlendirmesini yaptı.

Yaman: Normalleşmek için İnce´ye ihtiyaç var
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da, 24 Haziran´da yapılacak Cumhurbaşkanı ve TBMM 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde partisinin Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce´yi desteklediğini anımsattı. Yaman, 'Türkiye´nin normalleşmek için İnce´ye ihtiyacı var. 81 milyonun Cumhurbaşkanı olmaya aday olan, önce barış, huzur, diyerek herkesi tek şemsiyenin altında kucaklayan Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce, gerek siyasete verdiği ‘ince´ayar, gerekse çizdiği demokratik çizgi ile özlenilen bir cumhurbaşkanı adayı olmuştur. 24 Haziran; barışçıl, adil, eşit bir düzeni hep birlikte kuracağımız umut dolu bir gün olacak. Ülkemizde, bölgemizde barışın, huzurun sağlandığı; bölünmediğimiz, ötekileştirilmediğimiz bir yönetimde, kardeşçe yaşamayı umut ettik. Tüm bu umutlarımıza sahip çıkan cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce; siyasetteki şeffaf tutumu, halka dokunan söylemleri ve devlet yönetmenin incelik istediği profili ile özgür, barışçıl, laik bir ülke özlemine umut ışığı olmuştur.
Kavgayı değil kucaklaşmayı, tek sesliliği değil çok sesliliği, çoğunlukçu değil çoğulcu politikaları benimseyen duruşu ile tam destek verdiğimiz İnce´ye çıktığı bu demokratik yarışta başarılar diliyorum. Adımların çocuklarımızın geleceği için atılacağı bu çok önemli yolda; 24 Haziran´da, demokrasiye, barışa, özgürlüğe; ‘Tamam´ diyoruz.”

CHP: İşadamlarının önündeki engelleri kaldıracağız
CHP Hatay milletvekili adayı Mehmet Güzelmansur da seçim çalışmaları kapsamında Hatay Genç İş İnsanları Derneği ve Antakya Ticaret Borsasını ziyaret etti. Hatay Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Yusuf Kavak ve yönetimi ile Antakya Ticaret Borsası Başkanı Ali Celal Mursaloğlu´na yaptığı ziyaretlerde konuşan Güzelmansur, “Hataylı işadamlarının yaşadıkları sorunların çözümü için gece gündüz demeden çalışacağız. Hataylı işadamlarının önündeki engelleri kaldıracağız. 24 Haziran´da CHP´nin işbaşına gelmesiyle birlikte seçim bildirgesinde yayınlanan ekonomi politikalarını acilen hayata geçireceğiz. Hatay, 25 Haziran sabahı CHP iktidarında sıkıntılardan kurtulacak. Hatay´ın sorunu benim sorunumdur. Yaşanan sıkıntılara Hataylılar artık ´tamam´ diyerek kurtulacak. Sorunları çözmek için inşallah 25 Haziran´da işbaşına geliyoruz” dedi. Güzelmansur, Çekmece Mahalles´nde bulunan İmam Ali ve İnanç Derneği, Koçören, Orhanlı, Çınarlı, Toygarlı Mahallesi ve Armutlu Camii Derneği´nde devatandaşlarla bir araya geldi. Güzelmansur, ziyaretlerde 24 Haziran´da yapılacak olan seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, 'nançlarımız toplumumuzun temel taşıdır. Hatay´da bu inançlar var iken, kimse inancından ötürü sorgulanmayacak. Tarihte medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Hatay´ın bu mozaik yapısını her zamankinden fazla koruyacağız. 24 Haziran´da yapılacak olan seçimler Türkiye ve Hatay açısından son derece büyük bir önem arz ediyor. Hatay´da yaşanan sıkıntılar, Türkiye´nin bir başka ilini de dolayısıyla tehdit ediyor. Hatay, Avrupa´nın Ortadoğu´ya açılan kapısıdır. Hatay´ın içinde bulunduğu durum ortadadır. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu içerisinde omuz omuza vererek sorunları çözeceğiz. Çünkü biz, milletimiz için geliyoruz. İnsanlarımızı ve milletimizi seviyoruz. Hatay´ı seviyoruz. Hatay´ın yaşadığı sıkıntılar benim sıkıntımdır. Vatandaşlarımızın huzurlu bir Türkiye´de yaşaması için var gücümüzle çalışacağız. 24 Haziran´da mutlaka sandık başına gidip, vatandaşlık görevimiz olan oylarımızı kullanalım. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde el ele verdiğimiz zaman iktidar kapısını aralarız. Ne kadar fazla milletvekili çıkarırsak, o kadar sorunların çözümü için hızlı sonuçlar alırız' diye konuştu.

AKP´li Türkoğlu´ndan M. İnce´ye eleştiri
Hatay Milletvekili ve AKP ilk sıra adayı Hacı Bayram Türkoğlu, CHP´nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin Afrin Zeytindalı Harekatını yöneten 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temelle İlgili apolet açıklamasını eleştirdi. İnce, AKP ve MHP´nin cumhurbaşkanı adayının yaptığı siyasi konuşmasını alkışlaması üzerine askerin siyasete karışmasının yasak olduğunu ve o komutanın apoletini sökeceğini ifade etmişti. Türkoğlu, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: 'Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı olursa Afrin Harekatının yiğit komutanı İsmail Metin Temel´in apoletlerini sökecekmiş. Bu Apoletleri sökmeye ABD, YPG, PKK, NATO muvaffak olamamışken, Muharrem İnce nasıl muktedir Ooacak? Muharrem İnce, apolet sökme hususunda mahirse; CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde hünerlerini gösterebilirdi. Değil apolet sökmek; bu millet, mehmetçiğin bir tek düğmesine dahi dokundurmaz. Afrin´in komutanı İsmail Metin Temel, 15 Temmuz´a destek vermediği için mi apoletleri sökülmek istenmekte? Afrin´i bölücü terör örgütüne mezar ettiği İiin mi apoletleri sökülmek istenmekte? Cumhuriyet mitinglerinde ordu göreve pankartı altında yürüyen siz değil miydiniz? ´Afrin Türk askerine mezar olacak´ diyen Demirtaş´a özgürlük isteyip, Afrin´i PKK´ya mezar yapan Temel Paşa´nın apoletlerini sökmeyi istemek nasıl bir aymazlıktır? Bir cumhurbaşkanının, mehmetçiğin apoletini sökme yetkisi yoktur. Bu durum ancak diktatörlükle yönetilen ülkelerde olur. Apolet vatana ihanette sökülür, yani divanı harpte.'


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8737,41%-1,03
  • DOLAR

    32,29% 0,53
  • EURO

    35,19% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2243,36% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42